Στρατούλης: Οι συντάξεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων έχουν καταβληθεί ολόκληρες

Στρατούλης: Οι συντάξεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων έχουν καταβληθεί ολόκληρες

Ότι οι συντάξεις των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, αλλά και όλων των ταμείων έχουν πιστωθεί κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, παρά τις δυσκολίες λόγω της τραπεζικής αργίας, επισημαίνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

«Αποδοκιμάζουμε πολιτικά την προσπάθεια στελεχών των μνημονιακών κομμάτων και ορισμένων ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν τη πραγματικότητα και να ισχυρίζονται ψευδώς ότι δεν έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ολόκληρες οι συντάξεις τους», σημειώνει ο κ. Στρατούλης.

Επίσης, επισημαίνει ότι παρά τις μεγάλες τεχνικές δυσκολίες των τελευταίων ημερών λόγω της τραπεζικής αργίας, έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων όλων των ασφαλιστικών ταμείων ολόκληρες οι συντάξεις τους, και στις προβλεπόμενες από το νόμο ημερομηνίες.

Ακόμα, ο κ. Στρατούλης ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ότι με το νόμο 4331/2015 που ψηφίστηκε στις 30 Ιουνίου 2015 «απεγκλωβίζονται χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, που ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν έχουν οφειλές άνω των 20.000 ευρώ και των 15.000 ευρώ αντίστοιχα. Το όριο οφειλών, ώστε να μπορούν να συμψηφίσουν τις οφειλές τους με τις συντάξεις τους και για τα δύο ασφαλιστικά ταμεία αυξάνεται σε 25.000 ευρώ».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο κ. Στρατούλης, θεσπίζεται ειδική ρύθμιση για όσους χρωστούν από 25 έως 50.000 ευρώ, και συμπληρώνει ότι ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων στα ασφαλιστικά ταμεία.Σχόλια