Στρατούλης: «Κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας η μη καταβολή της δόσης»

108 0

Ως «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της χώρας μας» χαρακτήρισε τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega». Τόνισε ακόμη ότι «το πιο καταστροφικό σενάριο για το λαό μας είναι η συνέχιση των μνημονίων».

«Αν έχεις πει έγκαιρα ότι δεν θα πληρώσεις δεν είναι πιστωτικό γεγονός» εξήγησε ο κ. Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα προτεραιότητα της κυβέρνησης έναντι της δόσης του ΔΝΤ είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων βάσει και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

«Τους δανειστές δεν τους ενδιαφέρουν οι λειτουργικές αλλαγές για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Τους ενδιαφέρει μόνο να μειωθούν οι δαπάνες και να μειωθούν οι συντάξεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το απογευματινό Brussels Group, θα έχει ως κύριο θέμα του τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και το ποιες αλλαγές θα μπορέσουν να προχωρήσουν.

Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μια σκληρή διαπραγμάτευση ενώ ανέφερε πως «είμαστε ανάμεσα στη Σκύλα, που είναι το ΔΝΤ, και τη Χάρυβδη που είναι η Ευρωζωνη».

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα έρθουν με ενα νόμο στη Βουλή η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού μαζί με το «πάγωμα» της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.Join the Conversation