Στροφή Τσίπρα σε Ένωση Κεντρώων – Λεβέντης: Δεν θα γίνω «τσόντα» σαν τον Καμμένο

Στροφή Τσίπρα σε Ένωση Κεντρώων – Λεβέντης: Δεν θα γίνω «τσόντα» σαν τον Καμμένο

Αφού είδε τα… σκούρα, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να στρέφεται και προς τον Βασίλη Λεβέντη (τον οποίο είχε αγνοήσει μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές και ενώ ο δεύτερος του είχε αποστείλει τα 9 σημεία που ήθελε να γίνουν ώστε να συνεργαστεί μαζί του).

Ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τόνισε πως με δική του πρωτοβουλία, ο Πρωθυπουργός του είπε πως θέλει να έχουν «κατ ιδίαν συνάντηση» για να του εκφράσει τις απόψεις του για τα 9 σημεία. Ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρευτηκέ στον Βασίλη Λεβέντη πως όχι μόνο είναι ενήμερος για τα 9 σημεία, αλλά τα έχει μελετήσει και θέλει να τα συζητήσει.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εάν διαπιστώσει πως υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων ως προς την εφαρμογή των 9 «προαπαιτουμένων», τότε είναι θετικός στο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Τσίπρα, χωρίς να ζητάει σε αντάλλαγμα κάποιο υπουργείο, ή κυβερνητική θέση. Χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως «δεν θέλω να γίνω τσόντα σαν τον Καμμένο».

Τα 9 σημεία είναι:

1. Για την απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών

2. Για την επιστροφή στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν, κάθε αποσπασμένου του δημοσίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις

3. Για τη μείωση κατά 50% του μισθού όλων των αιρετών (από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, μητροπολίτες κ.α.)

4. Για την κατάργηση κάθε σύνταξη πέραν της μιας και την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ

5. Για την αυστηρή απαγόρευση σε κάθε συνταξιούχο που λαμβάνει σύνταξη άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, να εργάζεται

6. Για τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι

7. Για την κατάργηση συντάξεων όλων των χρηματισάντων σε όλα τα κρατικά αξιώματα αιρετών

8. Για την κατάργηση όλων των συντάξεων των εύπορων Ελλήνων με ορισμό ως ορίου προς τούτο, το εισόδημα από άλλες πηγές να είναι 3000 ευρώ μηνιαίως και άνω

9. Για τον ορισμό αμέσως του αριθμού των βουλευτών στους 200 από την επόμενη βουλή και την απαγόρευση να είναι βουλευτής κάποιος για περισσότερα από 12 έτη

Προφητικό το σκονάκι Φλαμπουράρη
Στις 4 Οκτωβρίου, ο φακός της κάμερας είχε κατάφερε να «πλησιάσει» τόσο, ώστε να αποκαλύψει τις σημειώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη, στις οποίες είχε με μεγάλα γράμματα το όνομα «ΛΕΒΕΝΤΗΣ», εννοώντας προφανώς το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη «Ένωση Κεντρώων» και από κάτω είχε ως… υπότιτλους τις φράσεις «στην πορεία όχι τώρα», «δεν μας εμπιστεύονται» και «η ομάδα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Πιθανόν στις σημειώσεις του ο κ. Φλαμπουράρης να αναφερόταν στην πρόθεση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή στο ενδεχόμενο μίας μελλοντικής συνεργασίας με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, κάτι το οποίο μπορεί να επαληθευτεί άμεσα.

Τι αποκάλυψε το «σκονάκι» του Αλέκου Φλαμπουράρη για... συνεργασία με τον Βασίλη Λεβέντη

 Σχόλια