Σβίγκου: «Εγκληματική πολιτικά» η στάση της ΝΔ στο θέμα της β’ αξιολόγησης

Σβίγκου: «Εγκληματική πολιτικά» η στάση της ΝΔ στο θέμα της β’ αξιολόγησης

Είναι «ανεύθυνο και επικίνδυνο» να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η οποία επιτέθηκε φραστικά στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «έγκλημα» τη στάση της, όπως και τις τοποθετήσεις ευρωβουλευτών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι ανεύθυνη πολιτικά και εγκληματική η στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιμένει παρόλο που δεν βρίσκει ευήκοα ώτα ακόμα και στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής δεξιάς, να ζητάει εκλογές και να μη στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που λένε ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι παράλογες απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών και του ΔΝΤ» είπε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Είναι πολιτικά ανεύθυνη και εγκληματική. Νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας πολιτικής χυδαιότητας εκ μέρους Ελλήνων βουλευτών, ευρωβουλευτών για μικροπολιτικούς λόγους. Είδαμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, την κ. Μπακογιάννη που ζήτησε ποινικοποίηση της καθυστέρησης και ευρωβουλευτές της ΝΔ που ουσιαστικά ικέτευαν τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία με κάθε κόστος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στέκονται απέναντι σε προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση με αλώβητη την κοινωνία. Έχει μια σημασία αυτή τη στιγμή, όλοι να σταθούν στο πλευρό εκείνων που λένε γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς παράλογες απαιτήσεις και χωρίς να γίνουν αποδεκτά μέτρα τα οποία αντιβαίνουν στην ίδια στην ολοκλήρωση του προγράμματος».

Η κ. Σβίγκου προειδοποίησε πως μια αμφισβήτηση του ελληνικού προγράμματος θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για όλη την Ευρώπη και σημείωσε: «Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο να υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις. Πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να βασίζονται στα πραγματικά νούμερα και στα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλησε χθες να δώσει ο κ. Μοσκοβισί γι αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι δεν γίνεται να αγνοηθεί η απόδοση της ελληνικής οικονομίας στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και ως προς την ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή μια αμφισβήτηση του ελληνικού προγράμματος θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά για όλη τη Ευρώπη. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και βλέπουμε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσπαθούν να παίξουν έναν ρόλο γεφύρωσης των διαφωνιών και γι αυτό πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές κατατείνουν στο να βρεθεί σύντομα λύση, η οποία να είναι και κοινωνικά βιώσιμη, αλλά και να προσφέρει προοπτική στην ελληνική οικονομία και να δίνει το σήμα γι αλλαγή σελίδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Λυπηρή & εξευτελιστική η στάση της ΝΔ απέναντι στους δανειστές

Σχόλια