Σβίγκου: Με το αίτημά της για εκλογές, η ΝΔ προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό & στρατηγικό της κενό

Σβίγκου: Με το αίτημά της για εκλογές, η ΝΔ προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό & στρατηγικό της κενό

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» παραχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές εκφράζει «το στρατηγικό της κενό».

«Εάν εξαιρέσεις το αίτημα για εκλογές, εάν εξαιρέσεις το ότι αποτελεί τον καλύτερο συνήγορο της διαπλοκής στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και εάν εξαιρέσεις και το ότι σε όλες τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα στέκεται στο πλευρό της τρόικας, η ΝΔ δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα στην ελληνική κοινωνία και το αίτημα για εκλογές έρχεται να καλύψει το πολιτικό και στρατηγικό της κενό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

Για τη πορεία της οικονομίας σημείωσε ότι το επτάμηνο του 2016 δημιουργήθηκαν 250 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπογράμμισε παράλληλα πως «δεν κλείνουμε τα μάτια στο τεράστιο θέμα της ανεργίας και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας» και κατηγόρησε τη ΝΔ για θερινά σενάρια καταστροφολογίας.

Αναφερόμενη στο δυστύχημα στην Αίγινα και σχολιάζοντας τα σενάρια περί εμπλοκής υπουργών, σημείωσε ότι «μια τέτοια τραγωδία δεν μπορεί να προσφέρεται για τέτοιου είδους αρρωστημένες και κατευθυνόμενες θεωρίες συνωμοσίας. Αυτό που έχει σημασία να δούμε ως πολιτικός κόσμος είναι πώς δε θα επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες – αυτό θα έπρεπε σήμερα να συζητάμε».

Τέλος, μιλώντας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τόνισε ότι «δεν είναι απλώς μια διαδικασία η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια κοινωνική απαίτηση χρόνων, έτσι ώστε και νομιμότητα να υπάρξει και διαφάνεια να υπάρξει, αλλά και ένα τοπίο το οποίο θα σέβεται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση».

Στο ίδιο θέμα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέρονται καναλαρχών.

 Σχόλια