Σύλληψη 97 μελών της αλ Κάιντα που προετοίμαζαν επίθεση σε κεντρική φυλακή

54 0

Το Πακιστάν συνέλαβε 97 μέλη της αλ Κάιντα και της οργάνωσης Λάσκαρ-ι-Τζανγκβί, συμπεριλαμβανομένων και τριών διοικητών της οργάνωσης. Οι συλλήψεις έγιναν στη νότια παραλιακή πόλη του Καράτσι και απέτρεψαν σχεδιασμένη επίθεση, με σκοπό την απελευθέρωση του δολοφόνου του δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ από τη φυλακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Ο Λετζ Ναΐμ Μποκαρί, ο Σάμπιρ Καν, όπως και ο Φαρούκ Μπατί (υποδιοικητής της αλ-Κάιντα στην ινδική υποήπειρο -AQIS) συνελήφθησαν από τις πακιστανικές δυνάμεις σε πρόσφατες επιδρομές, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Άσιμ Μπάτζουα.

Οι 97 συλληφθέντες είχαν συμμετοχή σε πολλαπλές επιθέσεις κατά πακιστανικών αεροπορικών βάσεων, ενός κεντρικού αεροδρομίου, αλλά και αστυνομικών σταθμών, τόνισε ο Μπάτζουα.

Μερικοί από τους συλληφθέντες, συμπεριλαμβανομένου του Μποκαρί, προετοίμαζαν επίθεση στην κεντρική φυλακή Χαϊντεραμπάτ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πακιστανού υποστράτηγου.

Ο Χαλίντ Ομάρ Σέιχ που είχε απαγάγει και στη συνέχεια δολοφονήσει τον Ντάνιελ Περλ, δημοσιογράφο της εφημερίδας The Wall Street Journal, το 2002, είναι κρατούμενος στην αναφερόμενη φυλακή και σκόπευαν να τον απελευθερώσουν στη διάρκεια επιδρομής, είπε ο Μπάτζουα.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grJoin the Conversation