«Συναγερμός» στη Γενεύη: Αναζητούν έξι υπόπτους για τρομοκρατία (pics)

«Συναγερμός» στη Γενεύη: Αναζητούν έξι υπόπτους για τρομοκρατία (pics)

Νωρίτερα, η αστυνομία της Γενεύης αύξησε το επίπεδο του συναγερμού και διεξάγει εντατική έρευνα για τον εντοπισμό προσώπων για τα οποία έλαβε σήμα από τις ομοσπονδιακές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται στον απόηχο των επιθέσεων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ειδοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης από τις ομοσπονδιακές αρχές της Βέρνης για 4 ύποπτα άτομα που μπορεί να βρίσκονται στη Γενεύη ή στην περιφέρειά της.

Έρευνες διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες προκειμένου τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να συλληφθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι δεν θα δώσει άλλες διευκρινίσεις για επιχειρησιακούς λόγους.

Η εικόνα των τεσσάρων ανδρών δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα tgd.ch, και αναφέρει ότι οι εικονιζόμενοι ενδέχεται να διατηρούν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα, το ίδιο έντυπο επισημαίνει πως οι ύποπτοι που βρίσκονται σε ελβετικό έδαφος είναι έξι.

«Η φωτογραφία που δόθηκε από τις αμερικανικές αρχές απεικονίζει τέσσερις άνδρες με υψωμένο το δάχτυλο, όπως κάνουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της η Le Matin τα πρόσωπα που καταζητούνται είναι οπλισμένα και επικίνδυνα». Την ίδια στιγμή, η ιστοσελίδα έδωσε στη δημοσιότητα δεύτερη φωτογραφία, στην οποία φέρεται να απεικονίζεται ο πέμπτος ύποπτος.

Οι ύποπτοι της Γενεύης δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Ελβετίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι η άνοδος του επιπέδου συναγερμού σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές είχαν δώσει «σήμα» για κάποια άτομα με πιθανές διασυνδέσεις με την τρομοκρατία, με αποτέλεσμα την διεξαγωγή έρευνας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια