Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Ελλάδα!

Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Ελλάδα!

Μια απίστευτη υπόθεση απασχολεί από χθες το βράδυ τις ελληνικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, ένας φερόμενος ως τζιχαντιστής, ηλικίας 32 ετών, συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας. Στη συνέχεια ομολόγησε στην αστυνομία ότι είναι όντως στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 32χρονος ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου. Στη συνέχεια διέμενε σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στην Αθήνα, ενώ κατέληξε σε καμπ στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ωραιόκαστρο.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για κακοποίηση του ίδιου τους του παιδιού και από τότε ήταν σε στενή παρακολούθηση από τις αστυνομικές αρχές.

Όταν συνελήφθη παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, σύμφωνα με το alexpoli.gr.

Ύστερα, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα όπου και εντοπίστηκαν «πολύ σκληρά» στοιχεία για τη δράση του στη Συρία που δείχνουν ότι  πρόκειται για επικίνδυνο άτομο.

«Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια»

Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια φώναξε προς τους δημοσιογράφους ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στον Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, ενώ συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας.

 
Σχόλια