Κόλαφος ο Αντωνόπουλος: «Αυτοί με πίεζαν να θάψω το σκάνδαλο Energa-Hellas Power»

Κόλαφος ο Αντωνόπουλος: «Αυτοί με πίεζαν να θάψω το σκάνδαλο Energa-Hellas Power»

Από την Αλεξάνδρα Χ. Ιωάννου

Ολοκληρώθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η συνέντευξη του γνωστού ποινικολόγου Α. Κούγια, καθώς και η κατάθεση σχετικού υπομνήματος σε δημοσιογράφους και δικηγόρους, αναφορικά με τη γνωστή υπόθεση της ENERGA και της ‘μαφίας των φυλακών’. Σημειωτέον πως από χτες το βράδυ έχουν κατατεθεί σε βάρος του εξώδικο και αγωγή από την πλευρά του Βασίλη Μηλιώνη και Αριστείδη Φλώρου.

Ο ποινικολόγος έδωσε ομολογουμένως σημαντικότατα στοιχεία αναφορικά με τις πιέσεις που όπως αναφέρει δέχτηκε ο πελάτης του, γνωστός δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος.

Μίλησε για μία ογκωδέστατη δικογραφία σε βάρος του πελάτη του, την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν έχει καταφέρει και ο ίδιος να την διαβάσει ακόμα. Άφησε σαφείς αιχμές για καθυστέρηση από πλευράς δικαιοσύνης, στο να προχωρήσει στις απαιτούμενες κινήσεις για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όπως επίσης τόνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει και με το συμπέρασμα που εκφράζει βάσει αυτών, ακόμα και στη δίκη του εκλειπόντος συναδέλφου του Μ. Ζαφειρόπουλου, δεν γίνονται ουσιαστικές ερωτήσεις προκειμένου να διαλευκανθεί η δολοφονία και τα πραγματικά αίτια αυτής, αλλά παρατηρεί μια προσπάθεια συγκάλυψης και αμφισβήτησης των όποιων κατηγοριών βαραίνουν τον Α. Φλώρο.

Συγκινησιακά φορτισμένος αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενες ‘ευθύνες’ του ΔΣΑ, ο οποίος σύμφωνα με το γνωστό ποινικολόγο, έχουν καθυστερήσει σημαντικά να πράξουν τα νόμιμα και σύμφωνα με τον Κώδικα απαραίτητα, ενώ στην περίπτωση Λαζόπουλου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η αντίδραση ήταν άμεση.. Θέλησε να τονίσει πως η συμβολή του σε αυτή την υπόθεση είναι επιβεβλημένη και πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε να φοβηθεί από αγωγές κτλ, καθώς θεωρεί πως η αδικία που υφίσταται ο συνάδελφός του και προσωρινά κρατούμενος στον Κορυδαλλό Γ. Αντωνόπουλος, αφορά όλους τους δικηγόρους εν γένει και πως αυτή η υπόθεση έχει πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα και ευθύνες, ωστόσο υπάρχουν τεράστια κενά στη δικογραφία και στο κατηγορητήριο κατά του πελάτη του, τον οποίο και εξήρε προσωπικά.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως στο υπόμνημα του Γ. Αντωνόπουλου εμπλέκονται κάποια από τα μεγαλύτερα δικηγορικά ονόματα των Αθηνών και ονόματα της πολιτικής σκηνής όπως του Μαρκογιαννάκη (πρώην ΠτΒ), και του Μπαλτάκου (ο οποίος πέρα από δικηγόρος διετέλεσε ως γραμματέας της τότε κυβέρνησης επί Α. Σαμαρά), πλήθος κλήσεων, συνομιλιών και μηνυμάτων μεταξύ σημαντικών προσώπων, διαδίκων, πρώην και νυν κατηγορουμένων, καθώς και κάποιων εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Επίσης μέσω του υπομνήματος του πελάτη του που δηλώνει αθώος και θύμα σκευωρίας, γίνεται λόγος για γνωστά (συνδικαλιστικά) ονόματα των φυλακών Κορυδαλλού, όπως επίσης και στα γνωστά ποσά μαμούθ τα οποία φαίνεται να βρίσκονται σε οικονομικούς παραδείσους του εξωτερικού, όπως Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη. Πλαστά πιστοποιητικά υγείας, δολοφονικές απόπειρες κατά της ζωής, κάποιες από αυτές επιτυχημένες, τεράστια χρηματικά ποσά, ονόματα γνωστών και μη στο ευρύ κοινό προσώπων, συνθέτουν ένα παζλ γερό, ικανό μόνο για δυνατούς λύτες και οι εξελίξεις που δρομολογούνται φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν καιρό. Το βέβαιο είναι πως η λεγόμενη ‘Μαφία του Κορυδαλλού’ και όσοι έχουν μέχρι τώρα εμπλακεί με την υπόθεση αυτή, κάνουν τα πάντα προκειμένου να καταδείξουν ή αποδείξουν με όποιο τρόπο γίνεται την πλάνη στην οποία υπέπεσαν και την αθωότητά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το συγκλονιστικό e-mail του Γ. Αντωνόπουλου προς τους συναδέλφους του μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος πάντως τόνισε σήμερα μέσω του υπομνήματός του πως είναι αθώος, μιλώντας για μία περιπέτεια η οποία έχει ουσιαστικά ξεκινήσει από το 2011 και έχει πλήξει και στοχοποιήσει τον ίδιο και την οικογένειά του, τη γυναίκα του Λ. Σειτανίδου (επίσης δικηγόρο και μάλιστα με επαγγελματική δραστηριότητα στο δικηγορικό γραφείο του Α. Λυκουρέζου στο ενεργητικό της), η οποία δεν παρέστη σήμερα όπως αναμένετο, καθώς και τα τρία τους παιδιά. Σημειωτέον πως ο Γ. Αναγνωστόπουλος είχε πέσει ο ίδιος θύμα απόπειρας δολοφονίας και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο συνήγορός υπεράσπισής του κ Α. Κούγιας, ‘η σφαίρα διαπέρασε το κρανίο του πελάτη μου, ενώ ο άτυχος αδελφός και πρώην συνάδελφός μου Μ. Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του από πλήγμα στην κοιλιακή χώρα..’ ‘Τα παιχνίδια της ζωής’ όπως ανέφερε ‘είναι μερικές φορές τρομερά’ και τρομακτικά θα προσθέσω εγώ και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες…

 

Διαβάστε ολόκληρο ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ του Γ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ μέσα από τη φυλακή

 

 


Σχόλια