Συρία: 25 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών χωρίς Σύνορα

Συρία: 25 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών χωρίς Σύνορα

«Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 25 θανάτους. Πρόκειται για εννέα εργαζομένους και 16 πολίτες».

Ο βομβαρδισμός, την Δευτέρα (15/02), ενός νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βορειοδυτική Συρία προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων, σύμφωνα με νέο απολογισμό.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 25 θανάτους. Πρόκειται για εννέα εργαζομένους και 16 πολίτες, μεταξύ των οποίων ασθενείς και ένα παιδί», δήλωσε εκπρόσωπος των MSF στη Βηρυτό. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δέκα είναι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Η Γαλλία έχει καταδικάσει τις αεροπορικές επιδρομές οι οποίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκαν από δύο αεροπλάνα, κατά τα φαινόμενα ρωσικά.

Οι MSF υποστηρίζουν αυτή τη νοσοκομειακή μονάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015, κυρίως με την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού και την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της.

Ο σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι κατηγόρησε χθες (16/02) τη ΜΚΟ ότι εργάζεται για τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, «Αυτό το υποτιθέμενο νοσοκομείο είχε εγκατασταθεί χωρίς την άδεια της συριακής κυβέρνησης από το ούτω καλούμενο γαλλικό δίκτυο που λέγεται Γιατροί Χωρίς Σύνορα το οποίο είναι παρακλάδι των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που λειτουργεί στη Συρία», δήλωσε ο Τζααφάρι.

Ο πρεσβευτής της Συρίας στη Μόσχα είχε κατηγορήσει τη Δευτέρα την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ότι «κατέστρεψε» το νοσοκομείο, ενώ η Ουάσινγκτον είχε επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση στη συριακή κυβέρνηση και στους ρώσους συμμάχους της.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια