Τ. Αλεξιάδης: Τον Απρίλιο στη δημοσιότητα τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Τ. Αλεξιάδης: Τον Απρίλιο στη δημοσιότητα τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Άμεσα θα δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία για τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, των οφειλετών που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, προανήγγειλε από την Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Όπως ενημέρωσε συγκεκριμένα, η δημοσιοποίηση υπολογίζεται να γίνει στις αρχές Απριλίου, ώστε να προηγηθεί σχετική ενημέρωση προς τους οφειλέτες φορολογούμενους, εντός του Μαρτίου, αλλά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μηχανοργάνωσης.

Απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος καταλόγισε στο υπουργείο Οικονομικών «άρνηση να αποκαλύψει τα ονόματα 270.000 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων», ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε ότι τον καλούν να παρανομήσει δημοσιοποιώντας στοιχεία πολιτών οι οποίοι καλύπτονται από τον νόμο. Ο νόμος -όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης- ψηφίστηκε επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απαγορεύει τη δημοσιοποίηση στοιχείων οφειλετών, που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

«Δεν έχετε τη βούληση» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου, ζητώντας από τον κ. Αλεξιάδη να αλλάξει τον νόμο, αν αυτός εμποδίζει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων. Σε κάθε περίπτωση ζήτησε να φέρει τα ονόματα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με δεδομένο το συνταγματικό δικαίωμα του βουλευτή να έχει πρόσβαση στα στοιχεία που ζητεί, ανεξαρτήτως προβλέψεων νόμου.Σχόλια