Τ. Κέρι: Απερίσκεπτες, προκλητικές, και επικίνδυνες οι ρωσικές υπερπτήσεις κοντά σε αμερικανικό αντιτορπιλικό

Τ. Κέρι: Απερίσκεπτες, προκλητικές, και επικίνδυνες οι ρωσικές υπερπτήσεις κοντά σε αμερικανικό αντιτορπιλικό

Στην καταδίκη των υπερπτήσεων των δύο ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών σε πολύ μικρή απόσταση από αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Βαλτική, προέβη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, χαρακτηρίζοντάς τες ως «επιθετικές¨, επικίνδυνες και προκλητικές.

«Καταδικάζουμε αυτού του είδους την συμπεριφορά. Είναι απερίσκεπτη. Είναι προκλητική. Είναι επικίνδυνη. Και σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής το περιστατικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρριψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Espanol και την εφημερίδα Miami Herald.

«Οι άνθρωποι χρειάζεται να καταλάβουν ότι αυτή είναι μια σοβαρή υπόθεση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν πρόκειται να εκφοβιστούν σε διεθνή ύδατα….Γνωστοποιούμε στην ρωσική πλευρά πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και η ελπίδα μας είναι ότι δεν θα επαναληφθεί», επεσήμανε ο Κέρι. 

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμετν Τζον Κίρμπι, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως: «Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θορυβήθηκε παρακολουθώντας το οπτικοαουστικό υλικό και τις αναφορές για τη σειρά επιθετικών υπερπτήσεων πάνω από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS Donald Cook».

«Χαρακτήρισε το περιστατικό αντιεπαγγελματικό, αναίτια προκλητικό και πράγματι επικίνδυνο. Και μπορώ να σας δηλώσω ότι θα θέσει το θέμα στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ», τόνισε ο Κίρμπι.

 

 Σχόλια