Τα 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες άγγιξε το Facebook

Τα 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες άγγιξε το Facebook

Τα 1,39 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες έφτασε το Facebook, εκ των οποίων τα 890 εκατομμύρια το χρησιμοποιούν καθημερινά, ενώ οι μηνιαίοι χρήστες είτε από κινητά τηλέφωνα, είτε από άλλες φορητές συσκευές, ανέρχεται στα 1,19 δισεκατομμύρια.

Ο αριθμός των συνολικών μηνιαίων χρηστών εμφανίζει αύξηση 13% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2013, των καθημερινών χρηστών αύξηση 18%, ενώ εκείνων που κάνουν χρήση των κινητών συσκευών, αυξήθηκε ταχύτερα, με ρυθμό 26%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Facebook και αφορούν το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Όπως ανακοίνωσε το Facebook τα έσοδα έφθασαν τα 3,85 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 2,59 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2013. Παράλληλα, όμως, αυξήθηκαν σημαντικά κατά 87% στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι τα έξοδα, φθάνοντας τα 2,72 δισεκατομμύρια.

Επίσης, αυξήθηκαν κατά 53% τα διαφημιστικά έσοδα του φθάνοντας τα 3,59 δισεκατομμύρια δολάρια και, από αυτά τα έσοδα, πάνω από τα δύο τρίτα πλέον (το 69%) προέρχονται από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές.

Το Facebook που φέτος γιορτάζει τα 11α γενέθλιά του, ξεκίνησε να προσφέρει διαφημίσεις στις φορητές συσκευές μόλις το 2012 και από τότε διευρύνεται συνεχώς στη συνολική «πίτα» των διαφημιστικών εσόδων του.

Πάντως, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, το Facebook έχει μερίδιο μόνο 8% στην ψηφιακή διαφημιστική αγορά, έναντι 31% της Google, ωστόσο οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι, αφού οι μετοχές του Facebook τους τελευταίους 12 μήνες έχουν ανέβει σχεδόν 40%.


Σχόλια