Τα διεθνή ΜΜΕ ειρωνεύονται τον Τσίπρα για την απεργία

Τα διεθνή ΜΜΕ ειρωνεύονται τον Τσίπρα για την απεργία

Η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πάρει σήμερα μια γεύση της δύναμης του λαού, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε μια γενική απεργία, που αποτελεί το πρώτο βήμα μαζικής αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχει επιλέξει να ακολουθήσει», γράφει ο Guardian για το σημερινό μαζικό «όχι» των εργαζομένων στο τρίτο μνημόνιο.

Το CNBC γράφει: «Ήρθε η ώρα της εκδίκησης;» αναφέροντας ότι οι οργισμένοι Ελληνες μετά από 6 χρόνια λιτότητας βγαίνουν στους δρόμους αλλά αυτή τη φορά απέναντι σε έναν «πρώην σύμμαχο».!

Η έντυπη έκδοση της Bild υπό τον τίτλο: «Το κόμμα του Τσίπρα καλεί σε απεργία κατά των δικών τους μεταρρυθμίσεων». Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Ποιος το καταλαβαίνει αυτό; Σήμερα πραγματοποιείται στην Ελλάδα γενική απεργία κατά των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μέρος του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί σε ‘μαζική συμμετοχή’ στην απεργία. ‘Λέμε όχι στην πολιτική των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη’, αναφέρει μεταξύ άλλων το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η μάχη κατά της ‘νεοφιλελεύθερης πολιτικής’».

«Γενική απεργία στην Ελλάδα κατά των μέτρων περικοπών», είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου στην ιστοσελίδα της Welt. «Με μια γενική απεργία τα ελληνικά συνδικάτα παρέλυσαν τον δημόσιο βίο στη χώρα. Οι διαμαρτυρίες στρέφονται κατά νέων μέτρων περικοπών στην υπερχρεωμένη χώρα, όπως οι περαιτέρω περικοπές συντάξεων».Σχόλια