Τα «δωράκια» της κυβέρνησης σε όσους χρησιμοποιούν συστηματικά πλαστικό χρήμα

Τα «δωράκια» της κυβέρνησης σε όσους χρησιμοποιούν συστηματικά πλαστικό χρήμα

Τρόπους να προσελκύσει όλο και περισσότερο κόσμο να πραγματοποιεί το πλαστικό χρήμα για τις συναλλαγές του προσπαθεί να εξεύρει η κυβέρνηση, ρίχνοντας στο τραπέζι διάφορες λύσεις με τις οποίες θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», έχει προτείνει στους πιστωτές της χώρας να δοθεί ως «δώρο» σε όσους συναλλάσσονται σχεδόν αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα επιπλέον έκπτωση φόρου (πέραν του αφορολόγητου ορίου, το οποίο θα συνδέεται άμεσα με συναλλαγές μέσω πλαστικού χρήματος), σε συνδυασμό με λοταρίες.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στην «Καθημερινή» ότι η παροχή μόνο του αφορολόγητου ορίου δεν φαίνεται να επαρκεί και να δημιουργεί κίνητρο στις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Εφόσον η κυβέρνηση καταφέρει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, αναμένεται το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση με το νέο σύστημα θα δίνει σε όσα φυσικά πρόσωπα κάνουν χρήση των καρτών τους το αφορολόγητο όριο και επιπλέον έκπτωση φόρου.

Για να «κερδίσει» κάποιος το αφορολόγητο, για παράδειγμα, με εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει κάθε έτος να συγκεντρώνει αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος μέσω καρτών (1.000 ευρώ).

Για το 2016 (εφόσον εφαρμοσθεί το μέτρο και δεν μετατεθεί για το 2017) πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις για τα 3/12 του έτους. Δηλαδή, ο ανωτέρω φορολογούμενος θα πρέπει να έχει αποδείξεις, μέσω των καρτών, περίπου 250 ευρώ.

Πηγή: «Δώρα» και λοταρίες για όσους χρησιμοποιούν συστηματικά πλαστικό χρήμα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/286550/dora-kai-lotaries-gia-osoys-hrisimopoioyn-systimatika-plastiko-hrima#ixzz4JH4CZ5CMΣχόλια