Τα «γαλλικά» – ο Σαμαράς με ολίγη και οι…Τζιτζι-χαντιστές!

Τα «γαλλικά» – ο Σαμαράς με ολίγη και οι…Τζιτζι-χαντιστές!

Η «μάχη» για τους γνωρίζοντες δεν δίνεται πάντα στη βουλή. Πολλές φορές δίνεται στα πέριξ της βουλής καφέ και εστιατόρια. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί η ΝΔ η οποία βιώνει τη δική της κρίση -να μη γράψω κρισάρα- με αφορμή την εκλογή του νέου της προέδρου.

Όπως γράφει ο Βηματοδότης χθες λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας -κρίσιμη για όλους πλην των κ.κ. Καραμανλή, Σαμαρά, Τζιτζικώστα που επέλεξαν να μην παρευρεθούν- βουλευτές και στελέχη απ’ όλες τις πλευρές βρέθηκαν σε εστιατόριο πίσω από το Hilton όπου μεταξύ μιας κούπας καφέ και t-bone τους για τους πιο μερακλήδες αντάλλαξαν απόψεις, μέχρι και ύβρεις.

Ήταν εκεί, σε ξεχωριστά τραπέζια εννοείται, οι Ν. Δένδιας μαζί με τον Ευρ. Στυλιανίδη, ο Κ. Μαρκόπουλος μαζί με δύο συνεργάτιδές του, οι Μάκης Βορίδης, Δ. Κυριαζίδης (βουλευτής Δράμας) και Γ. Στύλιος (βουλευτής Αρτας) και σε ένα άλλο τραπέζι. Την έκπληξη έκανε η Λιάνα Κανέλλη η οποία συνέτρωγε με συνεργάτιδά της σε τραπέζι όχι σε μακρινή απόσταση από το τραπέζι του κ. Βορίδη. Μάλιστα η κ.α Κανέλλη είχε άποψη για τα εσωκομματικά της ΝΔ την οποία εξέφρασε στον κ. Στυλιανίδη. Του είπε ότι «Θέλει κομμουνιστικό μάνατζμεντ η ΝΔ για να βγάλει αρχηγό».

Υπήρχε κι ένα τραπέζι με πολιτευτή της ΝΔ που πρόσκειται στον Ευ. Μεϊμαράκη (μαζί με την παρέα του), για αυτό μόλις είδαν τους Βορίδη, Στυλιανίδη και λοιπούς τους χαιρέτησαν με τη φράση «καλώς τους Τζιτζι-χαντιστές», αφού δήλωσαν ότι στηρίζουν Απ. Τζιτζικώστα.

Και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι γλώσσες «λύνονται» πιο εύκολα και ακούει κανείς πράγματα που δεν θα άκουγε στις επίσημες κομματικές συνάξεις -συνεδριάσεις τις λένε-. όπως για παράδειγμα ότιο νέος αντιπρόεδρος, ο Ι. Πλακιωτάκης, «είναι ένα καλό παιδί αλλά τίποτα περισσότερο». Όπως ότι οι Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας έχουν διπλό όνομα! Δηλαδή Τζίτζι και Κώστας ή Μήτσος και Τάκης; Ή όπως ότι στο μενού του εν λόγω εστιατορίου υπάρχει έδεσμα «Σαμαράς με ολίγη», παραγγελιά που το γκαρσόνι έκανε ότι δεν άκουσε.

Το μενού πάντως είχε και καυγαδάκι όταν προσκείμενο στον κ. Μεϊμαράκη στέλεχος απευθύνθηκε στον βουλευτή Αρτας κ. Στύλιο -εκείνον που είπε στη Λιάνα Κανέλλη «ε, ρε Κασιδιάρης που σας χρειάζεται»- λέγοντά του ότι στο παρελθόν είχε επιτεθεί φραστικά στους οπαδούς του Ευ. Μεϊμαράκη παροτρύνοντάς τους να τον πάνε σε οίκο ευγηρίας. Την κατάσταση έσωσε ο κ. Βορίδης ο οποίος είπε στους δικούς του «μη δίνετε σημασία…»!Σχόλια