Τα είκοσι χρόνια από το πρώτο της ταξίδι έκλεισε η SUPERFAST FERRIES

Τα είκοσι χρόνια από το πρώτο της ταξίδι έκλεισε η SUPERFAST FERRIES

Τα 20 χρόνια από το πρώτο της ταξίδι, γιορτάζει φέτος η SUPERFAST FERRIES, και θέτει νέους στόχους για την ανάπτυξη νέων προορισμών και τη ναυπήγηση νέων πλοίων, με γνώμονα πάντα την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Από τις 15 Απριλίου 1995 που το SUPERFAST I αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας για την Ανκόνα, μέχρι και σήμερα, η SUPERFAST FERRIES έχει μεταφέρει περισσότερους από 12 εκατ. επιβάτες, 2,5 εκατ. φορτηγά και ισάριθμα ΙΧ, σε Αδριατική, Βαλτική και Βόρειο Θάλασσα.

Με καινοτόμα πλάνα και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η SUPERFAST FERRIES, από το πρώτο ταξίδι του SUPERFAST I κατάφερε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη ναυτιλία, φέρνοντας «επανάσταση» στη θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας – Ιταλίας, μειώνοντας τη διάρκεια του ταξιδίου κατά 40%, από 36 σε 20 ώρες. Επιπλέον για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη γραμμή προσφέρονται υπηρεσίες μεταφοράς, σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν και μέσα στην επόμενη εξαετία, με την παραλαβή των SUPERFAST II, SUPERFAST III, SUPERFAST IV, SUPERFAST V και SUPERFAST VI, με την εταιρεία να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερα δρομολόγια στην Αδριατική Θάλασσα, με το ίδιο, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Το 2001 η SUPERFAST FERRIES, πάντα με έδρα την Ελλάδα, υποδέχεται τη νέα χιλιετία εγκαινιάζοντας δρομολόγια στη Βαλτική Θάλασσα και μαζί την παρουσία της στη Β. Ευρώπη.

Τα νεότευκτα SUPERFAST VII και SUPERFAST VIII τύπου ice class, συνδέουν καθημερινά το Ρόστοκ της Γερμανίας με το Χάνκο της Φινλανδίας. Το 2002 παραλαμβάνονται τα SUPERFAST IX και SUPERFAST X, επίσης τύπου ice class, και επεκτείνεται η δραστηριότητα της εταιρείας στη Βόρειο Θάλασσα και ειδικότερα στη νέα γραμμή Σκωτίας – Βελγίου, ενώνοντας για πρώτη φορά κατευθείαν τη Σκωτία με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Ταυτόχρονα προστίθενται στο στόλο δύο ακόμη πλοία, τα SUPERFAST ΧΙ και SUPERFAST ΧΙΙ, ολοκληρώνοντας το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους άνω του €1 δις που ξεκίνησε το 1993 και περιελάμβανε τη ναυπήγηση συνολικά δώδεκα SUPERFAST πλοίων.

Το 2007 ξεκινά μία νέα εποχή για τη SUPERFAST FERRIES, η οποία ως μέλος πλέον του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού Ομίλου, συνεχίζει τις επενδύσεις με τα νέας γενιάς πλοία SUPERFAST Ι και SUPERFAST ΙΙ.

Όσο για τη νέα εικοσαετία που ανοίγεται μπροστά της; Αυτή θα είναι, σύμφωνα με ανθρώπους της εταιρείας, γεμάτη νέες, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, προκλήσεις.

H SUPERFAST FERRIES είναι μέλος της ATTICA GROUP, η οποία δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των θυγατρικών της εταιριών SUPERFAST FERRIES και BLUE STAR FERRIES με συνολικά 13 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ATTICA GROUP είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group.Σχόλια