Τα «κόκκινα δάνεια» επί τάπητος στην αυριανή συνάντηση Σταθάκη – Θεσμών

Τα «κόκκινα δάνεια» επί τάπητος στην αυριανή συνάντηση Σταθάκη – Θεσμών

Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών θα έχει αύριο το πρωί στις 11 ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Όπως έγινε γνωστό, στη σημερινή συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, το ψωμί, τις εκπτώσεις, και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, θέματα τα οποία διευθετούνται από το υπουργείο.

Αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα ποτά και τα πετρελαιοειδή, δεν έχει οριστεί χρόνος εφαρμογής, διότι πρέπει να προηγηθούν μελέτες.

Τέλος, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου, χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.Σχόλια