Τα «λεκτικά ατοπήματα» Τσίπρα που έγιναν… viral (βίντεο)

Τα «λεκτικά ατοπήματα» Τσίπρα που έγιναν… viral (βίντεο)

Υπάρχουν πολλά σαρδάμ του πρωθυπουργού, ωστόσο μερικά εξ αυτών θα μείνουν για πολύ καιρό χαραγμένα στη μνήμη μας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όχι μόνο για το προσφυγικό ζήτημα και τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, αλλά και για τις λεκτικές γκάφες στις οποίες έχει υποπέσει.

Δείτε μερικά από τα… λεκτικά «ατοπήματα» του πρωθυπουργού:

Προγραμματικές δηλώσεις τον Φεβρουάριο του 2015

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στο «λουκέτο της ΕΡΤ» λέγοντας πως «βάζουμε τέλος στα χαριστικά δάνεια που παραχωρούνται συνήθως με όρους αδιαφανείς. Και προχωράμε σε προκήρυξη διαγωνισμών για ανοιχτή, διαφανή και σύμφωνη με τους ισχύοντες νόμους δανειοδότηση όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που εκπέμπουν στην πατρίδα μας». Μόλις τέλειωσε την συγκεκριμένη τοποθέτηση καταχειροκροτήθηκε.

Παρ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός υπέπεσε σε λεκτικό foul, καθώς αντί να χρησιμοποιήσει τη λέξη «αδειοδότηση», είπε δανειδότηση.

Το σαρδάμ φαίνεται πως αντιλήφθηκε έγκαιρα ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. Μάλιστα από εκείνη την πλευρά του Κοινοβουλίου ακούστηκε «αδειοδότηση, όχι δανειοδότηση».

Τότε ο πρωθυπουργός είπε: «Αδειοδότηση κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να γραφτεί στα πρακτικά»…

Δείτε το βίντεο:

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα λεκτικής γκάφας ήταν όταν ο πρωθυπουργός προσφώνησε τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Γιαν Άσελμπορν, υπουργό Εξωτερικών του… Βερολίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας, δεν αντιλήφθηκε άμεσα το σαρδάμ, καθώς χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να συνειδητοποιήσει το… λάθος του, λέγοντας από το βήμα «τι είπα;».

Δείτε το στιγμιότυπο στο 10:51 του βίντεο:

Μια άλλη λεκτική γκάφα που έγινε viral μόλις την περασμένη Παρασκευή, ήταν όταν στην Ώρα του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «δεν κάναμε δηλώσεις που εκτίθουν τη χώρα»

Δείτε το στιγμιότυπο στο 4:10 του βίντεο:

Όταν αποκάλεσε την Ναόμι Κλάιν… Ναόμι Κάμπελ

Ένα άλλο σαρδάμ το οποίο συζητήθηκε αρκετά ήταν όταν το 2013 όταν ο κ. Τσίπρας ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στη Ναόμι Κλάιν, την είχε αποκάλεσε Ναόμι Κάμπελ.

Μάλιστα όταν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες μετά συνάντησε τη Ναόμι Κλάιν στο πλαίσιο μιας συνέντευξης για ένα ντοκιμαντέρ του είπε με εμφανή διάθεση χιούμορ: «Λυπάμαι που σας απογοήτευσα, κύριε πρόεδρε, αλλά δεν είμαι η Ναόμι Κάμπελ»!

Δείτε το βίντεο:

Και ως bonus μπορούμε να αναφέρουμε το τελευταίο του λεκτικό «ατόπημα» που δεν είναι άλλο από το ότι θεώρησε τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο δύο διαφορετικά νησιά. Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε πως «ήρθαμε σήμερα σε μια δύσκολη μέρα, αλλά δε θέλαμε να κρύψουμε τίποτα. Θέλαμε να δούμε την πραγματική, σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδος».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: parapolitika.grΣχόλια