Τα «μαζεύει» για τη δήλωση Τσίπρα το Μαξίμου: Δεν εννοούσε τον Σόιμπλε

Τα «μαζεύει» για τη δήλωση Τσίπρα το Μαξίμου: Δεν εννοούσε τον Σόιμπλε

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας «σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε τον Σόιμπλε», δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή, αναφορικά με τη δήλωση Τσίπρα σε εκδήλωση υποδοχής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μεταναστών στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία «όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους», δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης, ούτε του κόσμου.

Στην επίμαχη δήλωσή του ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εκείνοι που τούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς. Μέρες που είναι, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τους ανταποδώσουμε λέγοντάς τους Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά. Να έχουν την ευλογία, να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους. Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε τα προβλήματα της Ευρώπης, ούτε τα προβλήματα του κόσμου ολόκληρου».

«Όσοι μας κουνούν το δάχτυλο στο όνομα των συμφωνιών, θα πρέπει πρώτα να τηρούν τις δεσμεύσεις τους», είχε προσθέσει ο πρωθυπουργός, με την πλειονότητα των ΜΜΕ να ερμηνεύει την αποστροφή του ως αναφορά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Μετά την αίσθηση που προκάλεσε η παραπάνω δήλωση, ανώτατη κυβερνητική πηγή έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφερόταν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει για ποιον τελικά μιλούσε.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσίπρας απαντά στον Σόιμπλε: Όσοι μας κουνούν το δάχτυλο να μάθουν πρώτα να τηρούν τις συμφωνίεςΣχόλια