Τα μυστήρια με τον ιερέα και τις παρουσιάστριες της λίστας Μπόργιανς

Τα μυστήρια με τον ιερέα και τις παρουσιάστριες της λίστας Μπόργιανς

Του Πέτρου Κουσουλού 

Συχνές «επισκέψεις» δέχονται καθημερινά οι οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι διερευνούν την διαβόητη πλέον λίστα Μπόργιανς. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η εντατική δουλειά των δικαστικών αρχών αλλά και των ελεγκτών φαίνεται πως απέδωσε καρπούς. Ήδη περισσότερες από 200 κλήσεις καταθετών τράπεζας UBS έχουν φτάσει στους παραλήπτες.

Η μυστηριώδης λίστα η οποία έφτασε στη χώρα μας μετά από διακρατική συμφωνία με το κρατίδιο της Βεστφαλίας (αύριο αναμένεται να τελεστεί εκδήλωση στο υπουργείο δικαιοσύνης ΚΑΙ οικονομικών) περιέχει μέσα μέλη της αποκαλούμενης αστικής τάξης, πάρα πολλούς δικηγόρους αλλά και ιατρούς, περιέχει όμως και ορισμένα ονόματα εκπλήξεις. Σήμερα ενώπιον των οικ. εισαγγελέων θα παρευρεθεί κληρικός στους λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν 400.000 ευρώ άγνωστης προελεύσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ EREPORTAZ

Αποτελεί απορίας άξιον, γιατί ιερωμένος ο οποίος λειτουργεί στην Αττική, επέλεξε να φυγαδεύσει τα χρήματά του στο εξωτερικό ενώ φυσικά θα κληθεί να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων.

Μετά τον ιερέα και οι παρουσιάστριες 

Την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον των εισαγγελέων θα βρεθούν δύο πολύ γνωστές παρουσιάστριες οι οποίες ασχολούνται γενικότερα με το χώρο του θεάματος και θεωρούνται για πολλούς και διάφορους λόγους αχτύπητο δίδυμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι και… αυτοκόλλητες!

Στους προσωπικούς λογαριασμούς της καθεμίας στη UBS βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 1.5 εκατ. ευρώ (σύνολο 3.000.000 ευρώ), οι οποίες μένουν να δούμε αν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Οι δύο τηλεπερσόνες με παρουσία και σε μιούζικαλ και στο θέατρο έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα στους… δρόμους της καλλιτεχνικής ζωής ενώ τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει στο παρελθόν (η μια είχε τηλεοπτική παρουσία μέχρι και πέρσι), ίσως τους δίνουν τη δυνατότητα να εξηγήσουν την προέλευση των χρημάτων και κυρίως να τα δικαιολογήσουν.

Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι η επόμενη επίσκεψή τους θα είναι στον γκισέ κάποιας εφορίας ενώ είναι πιθανόν να έρθουν αντιμέτωπες και με ποινικές διώξεις.

Πάντως όπως είχε γράψει και στο παρελθόν το ereportaz, οι δικαστικές αρχές τηρούν στάση αναμονής καθώς περιμένουν να ψηφιστεί η νομοθετική διάταξη για την αυτοκαταγγελία και την αυτόβουλη αποκάλυψη μαύρων καταθέσεων.

Θυμηθείτε τι έγραφε το ereportaz από τις 15 Δεκεμβρίου σχετικά με την στάση αναμονής των δικαστικών αρχών

ubsΣχόλια