Τα σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

263 1

Το κουβάρι της υπόθεσης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στις 06.18 σήμερα τα ξημερώματα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, προσπαθεί να ξεδιπλώσει η Ελληνική Αστυνομία.

Από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε με καλάσνικοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που φρουρούν τα γραφεία, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ένας αστυνομικός.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει τα στοιχεία και ένα από τα πιθανά σενάρια είναι η ένοπλη επίθεση να συνδέεται με συλλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ –παρόλο που οι έρευνες είναι σε αρχικό στάδιο- οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο ένοπλος είχε ως στόχο να δολοφονήσει τον αστυνομικό, για αυτό -όπως λένε- οι δύο σφαίρες χτύπησαν την κλούβα της ΕΛ.ΑΣ..

Ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί γιατί ο δράστης πυροβόλησε βολή κατά βολή ρίχνοντας μόλις τρεις σφαίρες. Ενδεχομένως αυτό να έγινε είτε γιατί το όπλο έπαθε εμπλοκή είτε γιατί ο εκτελεστής φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή από το σημείο.

Οι άνδρες της Αστυνομίας πιθανολογούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για την οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική Πρεσβεία στις 9 Οκτωβρίου, ενώ τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:Join the Conversation

1 comment