Τα σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τα σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Το κουβάρι της υπόθεσης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στις 06.18 σήμερα τα ξημερώματα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, προσπαθεί να ξεδιπλώσει η Ελληνική Αστυνομία.

Από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε με καλάσνικοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που φρουρούν τα γραφεία, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ένας αστυνομικός.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει τα στοιχεία και ένα από τα πιθανά σενάρια είναι η ένοπλη επίθεση να συνδέεται με συλλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ –παρόλο που οι έρευνες είναι σε αρχικό στάδιο- οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο ένοπλος είχε ως στόχο να δολοφονήσει τον αστυνομικό, για αυτό -όπως λένε- οι δύο σφαίρες χτύπησαν την κλούβα της ΕΛ.ΑΣ..

Ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί γιατί ο δράστης πυροβόλησε βολή κατά βολή ρίχνοντας μόλις τρεις σφαίρες. Ενδεχομένως αυτό να έγινε είτε γιατί το όπλο έπαθε εμπλοκή είτε γιατί ο εκτελεστής φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή από το σημείο.

Οι άνδρες της Αστυνομίας πιθανολογούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για την οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική Πρεσβεία στις 9 Οκτωβρίου, ενώ τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚΣχόλια