Τα σημάδια ότι το άγχος επηρεάζει το δέρμα σας

Τα σημάδια ότι το άγχος επηρεάζει το δέρμα σας

Πέντε σημάδια τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψιν:

1. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας
Η αντιμετώπιση του άγχους με έναν υγιή τρόπο δε σας κάνει μόνο πιο ευτυχισμένη. Σας βοηθά να διατηρήσετε έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος και να λάμπετε. Δυστυχώς, το άγχος μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στα όργανα σας, καθώς και τα τριχοειδή αγγεία κάτω από τα μάτια σας. Αυτά είναι εύθραυστα, οπότε όταν σπάσουν, θα δείχνετε πιο κουρασμένη, με μαύρους κύκλους.

2. Νέες ρυτίδες
Ναι, οι ρυτίδες έρχονται με την ηλικία, αλλά η ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Columbia Δρ Hafeez λέει ότι το άγχος μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τη χημεία του εγκεφάλου μας, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να εμφανίζονται γρηγορότερα. Όταν είστε λυπημένη ή ανήσυχη, κλαίτε ή δεν κοιμάστε καλά, είναι πολύ πιθανότερο να δείτε γραμμές γύρω από το μέτωπο και το στόμα σας ή κάτω από τα μάτια σας.

3. Αλλαγές στο δέρμα
Αίσθημα φαγούρας, ξηροδερμία ή ασυνήθιστες κυψέλες; Η Δρ Hafeez λέει ότι το άγχος μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή, η οποία συνήθως προκαλεί εξανθήματα, ροδόχρου ακμή, ή έκζεμα. «Είναι επίσης χαρακτηριστικό να βλέπετε αλλαγές στην υγρασία του δέρματος», λέει.

Η ακμή ενηλίκων είναι ένας άλλος τρόπος που μπορεί να εκδηλωθεί το στρες στο πρόσωπό σας. «Η ακμή δεν αφορά μόνο τους εφήβους», εξηγεί η Δρ Hafeez. «Πολλοί ενήλικες δεν μπορούν να την ξεπεράσουν εξαιτίας των ορμονών του στρες».

4. Τριχόπτωση
«Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ξαφνική απώλεια μαλλιών, αναστρέφοντας το στάδιο της ανάπτυξης του θυλακίου της τρίχας, το οποίο από μια ενεργή φάση περνάει σε μια φάση ανάπαυσης», εξηγεί η Δρ Hafeez. «Όταν το θυλάκιο εισέλθει πρόωρα στη φάση ανάπαυσης, παραμένει έτσι για περίπου τρεις μήνες, μετά από αυτό το διάστημα θα χαθεί μια μεγάλη ποσότητα μαλλιών.»

Αυτό μπορεί να είναι ένα βασικό σημάδι άγχους. Αν το αντιμετωπίσετε, προσπαθήστε να εντοπίσετε τι το προκάλεσε ανατρέχοντας πίσω στον χρόνο. Ευτυχώς, με την ηρεμία και τη διαχείριση του στρες, τα μαλλιά σας θα αυξηθούν», μας ενημερώνει η Hafeez.

5. Κουρασμένη όψη
Αν ο περίγυρός σας αρχίσει να σας ρωτάει αν είστε κουρασμένη ή αν σας απασχολεί κάτι τώρα τελευταία, δώστε σημασία. Η παρατήρησή τους μπορεί να είναι ένα «καμπανάκι» ότι το άγχος σας έχει αποτυπωθεί στην εμφάνισή σας.


Σχόλια