Τα τραγικά επακόλουθα από την ακόρεστη δίψα του ανθρώπου για κέρδος (video)

Τα τραγικά επακόλουθα από την ακόρεστη δίψα του ανθρώπου για κέρδος (video)

Tου Παύλου Κιρκασίδη

Με το κεφάλι της σφηνωμένο μέσα σε ένα τσίγκινο δοχείο από το οποίο επιχείρησε να πιει νερό κυκλοφορούσε επί τουλάχιστον έξι ώρες μια λεοπάρδαλη, μέσα σε χωριό της πολιτείας του Ραζαστάν στη βορειοδυτική Ινδία.

Το άτυχο ζώο πέρασε πολλές ώρες αγωνίας καθώς περιφερόταν παγιδευμένο ανάμεσα σε εκατοντάδες ανθρώπων που το κοίταζαν χωρίς ωστόσο να μπορούν να το βοηθήσουν, αφού κάτι τέτοιο από κάποιον μη ειδικό, θα σήμαινε βέβαιο θάνατο.

Ειδικοί δασικοί υπάλληλοι που έφτασαν στο σημείο με τεράστια ωστόσο καθυστέρηση, χορηγώντας του ενέσιμα ηρεμιστικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το άγριο αιλουροειδές και να αφαιρέσουν το μεταλλικό σκεύος αφού πρώτα το έκοψαν προσεκτικά με ένα πριόνι.

Σύμφωνα με τον έπαρχο Kapil Chandrawal, η λεοπάρδαλη στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος, όπου κτηνίατροι διαπίστωσαν πως, παρά την απίστευτη ταλαιπωρία και το ψυχικό στρες που υπέστη το 3,5 ετών ζώο, ήταν απολύτως καλά στην υγεία του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=6JT-0XmAfPY

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα είναι τα περιστατικά εμφάνισης λεοπαρδάλεων σε κατοικημένες περιοχές των Ινδιών αφού η δόμηση των οικισμών επεκτείνεται συνεχώς σε περιοχές που «ανήκουν» κατ’ εξοχήν στην άγρια ζωή, αποτελώντας το φυσικό τους ενδιαίτημα.

140327-kendrick-coal-india-09Τυπική περίπτωση και το χωριό Sardul Kheda όπου έλαβε χώρα το συγκεκριμένο περιστατικό και το οποίο δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να στεγάσει οικογένειες που εργάζονται σε ορυχεία της περιοχής, καταπατώντας εκτάσεις στις οποίες επί χιλιάδες χρόνια ζουν τα υπέροχα αυτά αιλουροειδή, που τώρα, προκειμένου να επιβιώσουν, δεν διστάζουν να αναζητήσουν τροφή και νερό ανάμεσα στους ανθρώπους.

Coal_mine_in_Dhanbad,_India

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, o πληθυσμός των λεοπαρδάλεων σε ολόκληρη την Ινδία κυμαίνεται μεταξύ 12 και 14 χιλιάδων.
Σχόλια