Τα Βραβεία Οδυσσέας του 8ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2015 (London Greek Film Festival)

Τα Βραβεία Οδυσσέας του 8ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2015 (London Greek Film Festival)

Στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Οδυσσέας του 8ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2015, στις 24 Οκτωβρίου, παρουσία του Προξένου της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Σωτήρη Δεμέστιχα και της εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Λαμπρινής – Μαρίνας Κολτσίδα. Στην τελετή, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Θανάσης Γκαβός, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία, τις Η.Π.Α., την Κύπρο και αλλού, αλλά επίσης και δημοσιογράφοι, φίλοι και συνεργάτες του φεστιβάλ. Η τελετή συνοδεύτηκε από performance art παρουσίαση, που περιελάμβανε σκηνικές και χορευτικές δράσεις, video art installation και αποσπάσματα από το έργο «Εγχειρίδιον» του Επίκτητου.
Αξίζει να σημειωθεί η υψηλή ποιότητα των ταινιών και των σεναρίων που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ, και η πραγματικά σπουδαία προσπάθεια των Ελλήνων δημιουργών σε ένα τέτοιο αντίξοο περιβάλλον δημιουργίας, όπως το σημερινό. Το φεστιβάλ, όπως πάντα ανεξάρτητο, εναλλακτικό, προοδευτικό και δημιουργικό, συνεχίζει να στηρίζει το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό και δεν ξεχνά το στόχο του: να είναι το διεθνές σημείο συνάντησης για το σύγχρονο ελληνικό φιλμ από όλο τον κόσμο.
Μάλιστα, με μια νέα πρωτοβουλία για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2015 και την υπηρεσία Filming in Greece, μέσα από την ιστοσελίδα filmingingreece.com που θα ενεργοποιηθεί άμεσα για αυτό ειδικά το σκοπό.
Το φεστιβάλ από την επόμενη χρονιά αλλάζει το ετήσιο ραντεβού του για τον Μάιο κάθε έτους. Το επόμενο 9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 21 Μαΐου του 2016.
Το φεστιβάλ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους υποστηρικτές του, και φυσικά τους δημιουργούς και τους φίλους του σε ολόκληρο τον κόσμο, που το στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.
Επισυνάπτουμε τον κατάλογο με όλα τα Βραβεία του φετινού φεστιβάλ.
Όπου τα Βραβεία είναι μοιρασμένα, είναι μοιρασμένα ισότιμα, ανεξαρτήτως σειράς.
Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ θα απονείμει τιμητικά τα Βραβεία Οδυσσέας και σε ειδική τελετή στην Αθήνα το Δεκέμβριο.
Στις ιστοσελίδες του φεστιβάλ, υπάρχουν πάντα όλες οι πληροφορίες για τις ταινίες και τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου και φωτογραφικού υλικού.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: ο σκηνοθέτης Χρήστος ΠροσύληςΣχόλια