Τάσος Πετρόπουλος: «Δεν πρόκειται να κόψουμε, έτσι απλά, τις συντάξεις των ανθρώπων»

Τάσος Πετρόπουλος: «Δεν πρόκειται να κόψουμε, έτσι απλά, τις συντάξεις των ανθρώπων»

Aλλαγές ως προς τον τρόπο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ελεύθερους επαγγελματίες μελετά η κυβέρνηση, ανακοίνωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Η εισφορά θα είναι για ένα διάστημα υποχρεωτική και πρόκειται για μία από τις σκέψεις με στόχο την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως δήλωσε στο Mega ο κ. Πετρόπουλος.

Αναφερόμενος στον τρόπο  είσπραξης  εξήγησε πως «Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται», ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός.

Στο κομμάτι των συντάξεων, τώρα, ο υφυπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει τα πνεύματα διευκρινίζοντας πως ότι  πρόκειται να κοπούν οι συντάξεις εκείνων που έχουν μεγάλη περιουσία αλλά αναζητούνται τρόποι ώστε να εκλογικευτούν ορισμένες αδικαιολόγητα μεγάλες συντάξεις και να ενισχυθούν παράλληλα τα κατώτατα εισοδήματα. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα συντάξεις που η αναπλήρωσή τους φτάνει και το 150% με αποτέλεσμα ο συνταξιούχος να παίρνει περισσότερα από όσα έπαιρνε όταν εργαζόταν.

«Δεν πρόκειται να κόψουμε, έτσι απλά, τις συντάξεις των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά προειδοποίησε για «Αρμαγεδδώνα», εάν η κυβέρνηση δεν λάβει κανένα μέτρο. Όπως εξήγησε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια καταγράφεται μία σημαντική επιδείνωση των συνθηκών του ασφαλιστικού περιβάλλοντος, καθιστώντας αναγκαία τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

 Σχόλια