Τατσόπουλος για Πανούση: Να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε σήμερα για τον πατέρα της 4χρονης Άννυ

Τατσόπουλος για Πανούση: Να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε σήμερα για τον πατέρα της 4χρονης Άννυ

Να ζητήσει συγνώμη καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, με αφορμή τη σημερινή δήλωση του υπουργού για τον 27χρονο Βούλγαρο που δολοφόνησε την 4χρονη κόρη του Άννυ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πανούσης, αναφερόμενος σήμερα στο δολοφόνο του άτυχου κοριτσιού είπε μεταξύ άλλων ότι για τόσα βαριά αδικήματα, «Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη».

«Το εφιαλτικό σε αυτή τη δήλωση δεν είναι η ίδια η δήλωση. Είναι ο φορέας της δήλωσης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη -όσο ακόμη, από τα έγκατα του Άδη, δεν αντηχεί γελοία αυτή η ιδιότητα. Ο Πανούσης έχει δίκιο. Πράγματι, ελάχιστοι παιδοκτόνοι επέζησαν από αυτό το άγος, είτε επειδή δεν το άντεξαν οι ίδιοι, είτε επειδή τους βοήθησαν διάφοροι καλοθελητές, προκαταβολικά ατιμώρητοι, ώστε να μην το αντέξουν. Όταν όμως κάτι ανάλογο προεξοφλεί ο υπουργός αυτοπροσώπως ισοδυναμεί με το να δίνει το πράσινο φως στους καλοθελητές με… την άδεια της αστυνομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Προσέξτε. Δεν είμαι αφελής. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι προηγούμενες ‘εκτελέσεις’ έγιναν… χωρίς την άδεια της αστυνομίας. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός… προφητεύει την εκτέλεση του φερόμενου ως δράστη, μπορούμε να ρίξουμε στα σκουπίδια δίκες, συνηγορίες και κράτη δικαίου. Μπορούμε να επιστρέψουμε στην αυτοδικία και στα λιντσαρίσματα», προσθέτει.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως δεν ήταν αυτή η πρόθεση του Γιάννη. Αρκεί μια συγγνώμη για όσα, εγκληματικά επιπόλαια, βγήκαν από το απύλωτο στόμα του σήμερα», καταλήγει στο σχόλιό του.Σχόλια