Ταβανόπροκες Δένδια στον… σταυρό του Σαμαρά: Αν δεν αλλάξουμε ηγεσία θα εξαφανιστούμε

Ταβανόπροκες Δένδια στον… σταυρό του Σαμαρά: Αν δεν αλλάξουμε ηγεσία θα εξαφανιστούμε

Όλο και περισσότερο δείχνει να τρίζει η καρέκλα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, προφανώς, χρεώνεται προσωπικά, όχι μόνο ακέραιη την εκλογική ήττα αλλά και την αδυναμία διάνοιξης οποιασδήποτε προοπτικής για αναστροφή του κλίματος, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι εσωκομματικές εκείνες φωνές που μιλούν ανοικτά πλέον για ανάγκη νέας ηγεσίας, με τελευταία εκείνη του Νίκου Δένδια.

Ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής του κόμματος Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, άσκησε δριμύτατη κριτική στον επικεφαλής του κόμματος, κατηγορώντας τον για στρουθοκαμηλισμό που θα οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε ποσοστά της τάξης του 15%:

«Να ξεκινήσουμε μια άμεση συζήτηση για το τι έγινε στραβά στις εκλογές και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Να ξεκινήσουμε άμεσα μια συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι η φυσιογνωμία μας, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της νέας πρότασής μας στην ελληνική κοινωνία, και από εκεί και πέρα, στη βάση αυτού να συζητήσουμε και ποιος θα εκπροσωπήσει αυτή τη νέα πρότασή μας προς την ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο βουλευτής.

«Δεν είναι καλά για εμάς τα πράγματα και δεν θα γίνουν εύκολα καλύτερα, αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να ακολουθούμε τη λογική της στρουθοκαμήλου, να βάζουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο και να παριστάνουμε ότι τίποτα δεν τρέχει.

Με τη θεωρία του «ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε», το 15% μπορεί να μας φαίνεται και παράδεισος σε λίγους μήνες. Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά άσχημα… Η επιλογή μας είναι μία και μόνη: Να το δούμε κατάματα και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το αυτονόητο. Εμείς δεν κάνουμε το αυτονόητο, κάνουμε το ετερονόητο. Δεν κάνουμε τίποτα» είπε.

Σε ερώτηση αν πρόκειται να αλλάξει αυτή η στάση αδράνειας, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξει, αλλιώς θα εξαφανιστούμε».

Ο βουλευτής δεν απέκλεισε πρωτοβουλία από κοινού με την κ. Μπακογιάννη και άλλους βουλευτές, προκειμένου να εκκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς τις σχετικές διαδικασίες, αν και κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν βρίσκεται ούτε σε επίπεδο ζύμωσης.

«Δεν υπάρχει κάτι που να γνωρίζω αυτή τη στιγμή, αλλά στο μέλλον δεν σας αποκλείω οτιδήποτε. Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση, που προφανώς κάτι πρέπει να γίνει. Όμως, εάν με ρωτάτε ευθέως αν αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι έτοιμο, σας απαντώ όχι» ανέφερε ο βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Δένδιας εκτίμησε πως «πρέπει να τελειώνουμε με τη συμφωνία. Τουλάχιστον, η χώρα πρέπει να είναι βέβαιο ότι είναι σε ασφαλή νερά».Σχόλια