Ταύρος τραυμάτισε έντεκα ανθρώπους όταν το έσκασε κατά τη μεταφορά του σε αρένα

Ταύρος τραυμάτισε έντεκα ανθρώπους όταν το έσκασε κατά τη μεταφορά του σε αρένα

Τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει το… παιχνίδι με τους ταύρους, βίωσαν και πάλι οι Ισπανοί, αυτή τη φορά εκτός αρένας.

Το νέο ατυχές συμβάν έλαβε χώρα σήμερα στην Ταλαβέρα ντε λα Ρέινα, μία πόλη στην κεντρική Ισπανία, όταν ένας ταύρος κατά τη μεταφορά του προς τις αρένες της πόλης, στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ ταυρομαχιών, το έσκασε, και τραυμάτισε έντεκα ανθρώπους, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Αναλυτικότερα, ένα παιδί εννέα ετών τραυματίστηκε στο πρόσωπο και διεκομίσθη σε νοσοκομείο στη Μαδρίτη, ενώ ένας άντρας 30 ο οποίος τραυματίστηκε από τα κέρατα του ταύρου στον αριστερό μηρό, θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σχετικά οι υπηρεσίες υγείας της περιοχής.

Οι υπόλοιποι τραυματίες υπέστησαν ελαφρύτερα τραύματα και τέσσερις εξ αυτών επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Το μεγαλόσωμο ζώο το έσκασε γύρω στις 14:30 ώρα Ελλάδας υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κατά την εκφόρτωσή του κοντά στις αρένες όπου θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο ταυρομαχίες, στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Ισιδώρου, πολιούχου της Ταλαβέρας και της Μαδρίτης.

Ο ταύρος διέφυγε με κατεύθυνση την πόλη, τραυματίζοντας περαστικούς που βρέθηκαν μπροστά του, ενώ για να τον σταματήσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι τον παρέσυραν με όχημα του δήμου…

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το πρώτο, και σίγουρα ούτε το τελευταίο ανάλογο περιστατικό στην Ισπανία, όπου το βάρβαρο αυτό έθιμο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, με τον ταύρο να παίρνει το ρόλο του «θήτη» σε μία κατάσταση στην οποία είναι, εκ φύσεως και αποκλειστικά το θύμα.Σχόλια