Τελευταία ομιλία Κάμερον ως πρωθυπουργός – Παραίνεση σε Μέι να κρατήσει τη χώρα «κοντά στην ΕΕ»

Τελευταία ομιλία Κάμερον ως πρωθυπουργός – Παραίνεση σε Μέι να κρατήσει τη χώρα «κοντά στην ΕΕ»

Να κρατήσει τη χώρα «κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», μετά την αποχώρησή της από αυτήν, κάλεσε τη διάδοχό του, Τερέζα Μέι, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, στην τελευταία παρουσία του ως πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Η συμβουλή μου στη διάδοχό μου, η οποία είναι εξαίσια διαπραγματευτής, είναι ότι πρέπει να μείνουμε όσο πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται, για λόγους σχετικούς με το εμπόριο, τη συνεργασία και την ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάμερον, με την κ. Μέι να τον διαδέχεται εντός της ημέρας, αφού θα διορισθεί πρωθυπουργός από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σημειώνεται ακόμη ότι, σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες της ΕΕ που ζουν και δουλεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να παραμείνουν εκεί και μετά την αποχώρηση της χώρας από το μπλοκ των 28 χωρών.

«Η μόνη περίπτωση να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με αυτό είναι εάν οι Βρετανοί πολίτες σε άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ δε γίνουν σεβαστοί υπό τους ίδιους όρους. Σε αυτό πρέπει να υπάρξει αμοιβαιότητα», κατέληξε.

 Σχόλια