Τελεσίγραφο Μοσκοβισί: Κόψτε δαπάνες και συντάξεις, βρείτε φόρους

Τελεσίγραφο Μοσκοβισί: Κόψτε δαπάνες και συντάξεις, βρείτε φόρους

Η φοροκαταιγίδα θα συνεχιστεί δια στόματος Μοσκοβισί. Περισσότερους φόρους και πολλές περικοπές σε συντάξεις ήταν οι προτάσεις του Πιερ Μοσκοβισί στην κυβέρνηση, με σκοπό να διασωθεί από τους πλειστηριασμούς η πρώτη κατοικία.

Για ποιο λόγο ωστόσο θα γίνουν κι άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό; Άγνωστό, με τν επίτροπο να αποφέυγει να αναλάβει δεσμεύσεις και να τονίζει πως η τελική αξιολόγηση θα γίνει τέλος Δεκεμβρίου.

Ελάχιστες μέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου και τα… μέτωπα ανοίγουν, αντί να κλείνουν.

Εκτός από τους πλειστηριασμούς α΄κατοικίας, ζήτημα για το οποία δεν φαίνεται να βρίσκεται κοντά πολιτική λύση, από την επίσκεψη Μοσκοβισί προέκυψε πως παραμένουν ακόμη ανοικτά άλλα δυο-τρία ανοικτά μέτρα, όπως:

– τα φορολογικά ισοδύναμα μέτρα, αντί της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Ο κύριος Μοσκοβισί, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση πως πρέπει να το λύσει με τους θεσμούς.

– οι αλλαγές στις 100 δόσεις, καθώς οι θεσμοί δείχνουν να μην έχουν «χωνέψει» ότι ακόμα δεν έχει σφίξει ο κλοιός στους μεγαλοφειλέτες που «τρύπωσαν» σε αυτήν.

– το ασφαλιστικό, για το οποίο ο κύριος Μοσκοβισί θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό κ.Κατρούγκαλο.

– οι δαπάνες Υγείας και ειδικά τα γενόσημα για τα οποία οι θεσμοί εξετάζουν σχολαστικά τις αλλαγές στην τιμολόγησή τους.

«Θα έχουμε συνεργασία με την Κυβέρνηση ως την Δευτέρα, πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα ως το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου, γιατί πρέπει να φτάσουμε τις επόμενες μέρες στα δεύτερα προαπαιτούμενα και στις δόσεις» τόνισε ο Μοσκοβισί

Στο άκουσμα των λόγων αυτών ο κύριος Τσακαλώτος αντέτεινε πως «αν υπάρχει καλή πίστη, δεν βλέπω γιατί να μην υπάρχει συμφωνία την Δευτέρα στο Eurogroup».

Τόνισε μάλιστα πως η Αθήνα δεν μπορεί να δεχτεί τις αξιώσεις των δανειστών στο σύνολό τους. «Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους δανειστές πως η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Σε συνθήκες ύφεσης, υπάρχουν πράγματα που γίνονται και πάντα που δεν γίνονται», κατέληξε.


Σχόλια