Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει σήμερα η διορία πληρωμής – Έρχεται τσουχτερό πρόστιμο!

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει σήμερα η διορία πληρωμής – Έρχεται τσουχτερό πρόστιμο!

Μέχρι σήμερα Παρασκευή  έχουν προθεσμία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, μετά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε διαφορετική περίπτωση, τους περιμένει πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο. Παράλληλα, η ίδια προθεσμία ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων στις εφορίες.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο επισημαίνεται ότι:

Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Τα στοιχεία δείχνουν πως από το 2009, η κατάθεση πινακίδων έλαβε έντονους αυξητικούς ρυθμούς με χειρότερο έτος να είναι το 2013, όταν τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα.

Ειδικότερα:

  • Το 2009 έγινε άρση ακινησίας σε 73.180 οχήματα και σε ακινησία τέθηκαν 169.205 οχήματα.
  • Το 2010 έγινε άρση ακινησίας σε 55.330 οχήματα και σε ακινησία τέθηκαν 189.666 οχήματα.
  • Το 2011 έγινε άρση ακινησίας σε 72.831 οχήματα ενώ σε ακινησία τέθηκαν 193.922 οχήματα.
  • Το 2012 έγινε άρση ακινησίας σε 91.310 οχήματα και σε ακινησία τέθηκαν 271.744 οχήματα.
  • Το 2013 έγινε άρση ακινησίας σε 146.191 οχήματα και τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα.

Το chip που θα… καρφώνει όσους οδηγούς δεν έχουν πληρώσει τα τέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την  εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Ε,  το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει εντός του 2016 να δημιουργήσει μία εφαρμογή μέσω ενός chip με το οποίο θα μπορεί να ελέγχεται ποιος έχει ή δεν έχει πληρώσει.

Αυτό το chip θα τοποθετείται με κάποιον – άγνωστο προς το παρόν – τρόπο στο αυτοκίνητο και η αγορά του, σύμφωνα με πληροφορίες θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ. Ένα ειδικό όχημα που θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αττικής και όχι μόνο θα έχει τη δυνατότητα να σκανάρει και να εντοπίζει όλα εκείνα τα αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο chip, με στόχο αυτομάτως να ενημερώνεται η εφορία και να προσδιορίζει άμεσα το πρόστιμο.Σχόλια