Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ

Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ

Έχει έρθει πλέον το τέλος για τον ΔΟΛ;

Οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν σήμερα να καταγγείλουν τη δανειακή σύμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι περνάει στα χέρια τους, μέχρι να βρεθεί νέος επενδυτής.
Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι δεν κοινοποίησαν την απόφασή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό αναμένεται να γίνει αύριο ή το αργότερο σε μία εβδομάδα.

Ο χρόνος εξαρτάται από τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των τραπεζών και επενδυτών οι οποίο δέχονται βολιδοσκοπήσεις να είναι η διάδοχη κατάσταση.

Ο ενδιαφερόμενος λοιπόν, επενδυτής θα πρέπει να διαθέσει περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ  από την αρχή!
Πρόκειται για το ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, που ζητούν οι τράπεζες από τον ενδιαφερόμενο να πάρει στα χέρια του τον ΔΟΛ.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, «κούρεμα» του δανείου ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάντως, οι τελικές ρυθμίσεις θα γίνουν όταν και εφόσον βρεθεί επενδυτής, που θα θελήσει να επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ, αφού τότε θα γίνει επεξεργασία του μπίζνεσ πλαν το οποίο θα στηριχτεί και στην περιουσιακή κατάσταση του ΔΟΛ.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχει εκδηλώσει ως τώρα ο όμιλος Αλαφούζου, αλλά οι πρώτες επαφές δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η κακή οικονομική κατάσταση του ΔΟΛ και τα μεγάλα δάνεια, έχουν σαν αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι πως δεν πρόκειται να βρεθεί επενδυτής

Σε αυτή την περίπτωση οι τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε εκκαθάριση και τα διάφορα περιουσιακά στοιχεία θα πουληθούν ξεχωριστά. Αν η υπόθεση εξελιχθεί, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον είτε από εκδοτικές επιχειρήσεις, είτε από άλλους επιχειρηματίες.Σχόλια