Τέλος εποχής για τον «Kill Bill»

Τέλος εποχής για τον «Kill Bill»

Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει σήμερα για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος, συναισθηματικά φορτισμένος και εμφανώς συγκινημένος, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην αγωνιστεί άλλη φορά στην Εθνική, μετά τη νίκη επί της Λετονίας.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, αλλά και ο επί σειρά ετών διεθνής με την Εθνική μας ομάδα, ο οποίος έχει συμβάλλει στην κατάκτηση τίτλων, μεταλλίων και διακρίσεων με τα γαλανόλευκα χρώματα, έδωσε το δικό του «τέλος εποχής», με τα παρακάτω λόγια:

«Ήρθε η ώρα να σταματήσω από την Εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι μεγάλωσα με την Εθνική ομάδα, καθώς ήμουν από 17 χρονών. Ένας κύκλος κλείνει για μένα. Πιστεύω πως πρόσφερα αρκετά πράγματα. Η καριέρα είναι γεμάτη χαρές, λύπες, διακρίσεις, αποτυχίες. Έτσι είναι η καριέρα του αθλητή.

Καταφέραμε με τα υπόλοιπα παιδιά, με όλους τους προπονητές, με όλες τις ομάδες να φέρουμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια. Άλλες φορές πετύχαμε, άλλες αποτύχαμε. Είμαι περήφανος. Αυτή την στιγμή είμαι συναισθηματικά φορτισμένος, γιατί πραγματικά είμαι από 17 χρονών στις εθνικές ομάδες. Αυτά έχει η ζωή του αθλητή. Είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω. Να παίξουν και τα υπόλοιπα παιδιά τα επόμενα χρόνια, γιατί έχουν ταλέντο. Θα είμαστε μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι πριν τον αγώνα με τους Λετονούς, την ώρα που ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε αγκαλιά τον Νίκο Ζήση και τον Βασίλη Σπανούλη και ουσιαστικά προανήγγειλε το τέλος του «Kill Bill», αλλά και του ίδιου.

Οι διακρίσεις του Σπανούλη με τις Εθνικές ομάδες

Ο Βασίλης Σπανούλης σε επίπεδο Νέων, το 2002 (η φουρνιά των ’82 και ’83, με συμπαίκτες τους νεαρούς τότε Ζήση, Καϊμακόγλου και Μπουρούση), αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα.
Σε επίπεδο Ανδρών συμμετείχε στην κατάκτηση τριών μεταλλίων. Στο χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στη Σερβία, στο αργυρό στο Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία, αλλά και στο χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 στη Πολωνία, όντας τότε μάλιστα και μέλος της κορυφαίας πεντάδας του τουρνουά, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις.

Συνολικά, ο Βασίλης Σπανούλης με την Εθνική Ανδρών συμμετείχε σε πέντε Ευρωμπάσκετ (2005, 2007, 2009, 2013, 2015, το 2011 απουσίασε λόγω τραυματισμού), σε τρία Μουντομπάσκετ (2006, 2010), ενώ έλαβε μέρος και σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004 στην Αθήνα, η οποία και ήταν η πρώτη του παρουσία στην Ανδρών, όντας επιλογή τότε του κόουτς Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και το 2008 στο Πεκίνο.Σχόλια