Τέλος ο Καλογρίτσας από τις άδειες – Αποχωρεί από τον διαγωνισμό

Τέλος ο Καλογρίτσας από τις άδειες – Αποχωρεί από τον διαγωνισμό

Προθεσμία 48 ωρών ζήτησε ο Ιωάννης Καλογρίτσας από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την καταβολή της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια και το αίτημά του δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να μένει εκτός της διαδικασίας.

Η εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ» έστειλε το πρωί της Δευτέρας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το αίτημα με το οποίο ζητούσε προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση: «Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Ιωάννης Καλογρίτσας: Αποχωρώ από τον διαγωνισμό-Μου έκοψαν τη χρηματοδότηση

Ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αποχωρεί από τον διαγωνισμό και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, λίγες μόλις ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της α’ δόσης για την αποκτήση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το  μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.

Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

Όπως έκαναν  σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο  που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ.ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

Θέμα εγκυρότητας του διαγωνισμού από τον Alpha

Θέμα εγκυρότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Alpha και του Star καθηγητής Πάνος Λαζαράτος. Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λαζαράτος ανέφερε ότι «η όλη διαδικασία δεν πρέπει να συνεχιστεί καθώς προκύπτει ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε καν τα χρήματα για να διεκδικήσει την άδεια που αγόρασε. Στην πράξη ο κ. Καλογρίτσας πόνταρε με ανύπαρκτα χρήματα, φουσκώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το τίμημα των αδειών σε βάρος των υπόλοιπων διεκδικητών. Ένας τέτοιος διαγωνισμός δεν μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου».


Διαβάστε επίσης: Ο ΑΝΤ1 πλήρωσε την α’ δόση για την τηλεοπτική άδεια


Να σημειωθεί ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 πλήρωσε σήμερα την πρώτη δόση ύψους περίπου 25,5 εκατ. ευρώ για την τηλεοπτική άδεια, ενώ ο ΣΚΑΪ και η εταιρεία Alter Ego είχαν καταβάλει 14.533.333 ευρώ και 24.633.333,34 ευρώ αντίστοιχα την Παρασκευή.

Πρώτος επιλαχών ο Ιβάν Σαββίδης

Μετά την εμπλοκή της πλευράς Καλογρίτσα στην κατάθεση της πρώτης δόσης μένει «ορφανή» μία από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Υπενθυμίζεται πως επιλαχόντες είναι η «DIMERA» του Ιβάν Σαββίδη, ο ALPHA, το STAR, συμφερόντων Βαρδινογιάννη και η κυπριακή εταιρεία.

Σαββίδης: Είμαι έτοιμος να πληρώσω την πρώτη δόση

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για την κατοχύρωση μίας τηλεοπτικής άδειας, ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πληρώσει την πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

«Εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτηση της άδειας, τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2-3 ημέρες να πληρώσουμε τη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.Σχόλια