«Τεράστια σιγουριά ο Παναθηναϊκός, αιφνιδιάστηκε ο Ολυμπιακός»

«Τεράστια σιγουριά ο Παναθηναϊκός, αιφνιδιάστηκε ο Ολυμπιακός»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σιγουριά και πίστη στο πλάνο του στο ΣΕΦ αιφνιδιάζοντας τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Καστρίτης.

«Ήταν ένας πολύ υψηλού επιπέδου τελικός, από άποψη θεάματος και τακτικής. Το κύριο χαρακτηριστικό που είδαμε έναν τόσο διαφορετικό Παναθηναϊκό ήταν η τεράστια αυτοπεποίθηση, η ηρεμία και η σιγουριά με την οποία μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες. Αυτό πηγάζει κυρίως από το πλάνο που υπήρχε. Όλοι πίστευαν σε αυτό που είχαν δουλέψει. Αυτό αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό φέρνοντας μια έλλειψη εμπιστοσύνης και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη. Νομίζω το ξεκίνημα του αγώνα ήταν σημαντικό, ο Ολυμπιακός έχασε το μυαλό του και ο Παναθηναϊκός απέκτησε ψυχολογία. Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός επέστρεψε και παραλίγο να ήταν νικητής», δήλωσε ο προπονητής του Αρκαδικού.

Για τη μεγάλη εμφάνιση του Νικ Καλάθη, ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός επέλεξε μια συγκεκριμένη τακτική απέναντι στον Καλάθη παίζοντάς τον κάτω από τα σκριν. Ο Νικ το εκμεταλλεύτηκε αυτό και έβαλε σχεδόν όλα τα σουτ του».

Όσο για τη συνέχεια της σειράς; «Σίγουρα θα δούμε διαφορετικά πράγματα από άποψη τακτικής. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα προσπαθήσει να απαντήσει στις κινήσεις του Αργύρη Πεδουλάκη. Σε κάθε παιχνίδι θα βλέπουμε κάτι διαφορετικό από τους προπονητές, προκειμένου να έχουν ένα έστω και μικρό αβαντάζ στην εξέλιξη του παιχνιδιού».

Σχόλια