Τεράστιες καταστροφές στη Λακωνία από πέρασμα ανεμοστρόβιλου – Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή της Σκάλας

Τεράστιες καταστροφές στη Λακωνία από πέρασμα ανεμοστρόβιλου – Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή της Σκάλας

Την κήρυξη της Σκάλας Λακωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετά τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν δεκάδες σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές αλλά και αγροτικές καλλιέργειες από ισχυρό ανεμοστρόβιλο ο οποίος έπληξε χθες την ίδια την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον, ζήτησε την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου και των αγροτικών υποδομών.

αρχείο λήψης (1)

Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Σκάλα Λακωνίας από τον ανεμοστρόβιλ εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο κίνησης του Δήμου Ευρώτα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Ευρώτα Ιωάννη Γρυπιώτη, αντιπεριφερειαρχών, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.αρχείο λήψης (3)

Νωρίτερα χθες το απόγευμα, περιφερειάρχης και δήμαρχος Ευρώτα πήγαν σε όλα τα σημεία απ΄όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος και είδαν από κοντά τα συντρίμμια και την καταστροφή. Ωστόσο, εξήραν τον συντονισμό και την άμεση κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών στις επιχειρησιακές προσπάθειες για ομαλοποίηση της κατάστασης.
αρχείο λήψης (4)
Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, σημείωσε ότι από την μέχρι τώρα καταγραφή υπάρχουν δέκα σπίτια που έχουν πληγεί και δεν μπορούν να κατοικηθούν, οι ένοικοι των οποίων με μέριμνα του δήμου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής και πολλά ακόμη, είπε, είναι κατεστραμμένα, ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για τους Ρομά, ο καταυλισμός των οποίων έχει καταστραφεί ολοσχερώς και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας και του Έλους βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, αφού η καταστροφή είναι ολοκληρωτική επιφέροντας σοβαρότατο πλήγμα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Γκρεμισμένα σπίτια, κατεστραμμένες επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ξεριζωμένα δένδρα και γενικότερα, βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πόλη της Σκάλας.

 Σχόλια