Τέσσερις νεκροί & άγνωστος αριθμός αγνοουμένων ο μέχρι τώρα απολογισμός των νέων ναυαγίων με πρόσφυγες στο βόρειο Αιγαίο

Τέσσερις νεκροί & άγνωστος αριθμός αγνοουμένων ο μέχρι τώρα απολογισμός των νέων ναυαγίων με πρόσφυγες στο βόρειο Αιγαίο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τους οποίους τρία παιδιά και ένας άνδρας, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, μετά τα νέα ναυάγια σκαφών με πρόσφυγες και μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών του βόρειου Αιγαίου και των τουρκικών ακτών.

Οι Τούρκοι δουλέμποροι, αδίστακτοι αλλά και ανενόχλητοι, στέλνουν με πλαστικές βάρκες στα νησιά, σε τρικυμιώδη θάλασσα, από ανέμους που τοπικά ξεπερνούν τα οκτώ μποφόρ, κυρίως Αφγανούς μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στο πέρασμα από την αρχαία Άσσο στις βόρειες ακτές της Λέσβου ανατράπηκαν δεκάδες βάρκες. Απολογισμός ένα νεκρό βρέφος και τραυματισμένα δυο άλλα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για περισσότερους από 10 αγνοούμενους, ενώ στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς από το πρωί όλες οι δυνάμεις που διαθέτει στην περιοχή το Λιμενικό Σώμα και η Frontex, ενώ από ξηράς επιχειρούν μέλη μη Κυβερνητικών οργανώσεων και πολλοί εθελοντές.

Στη Σάμο από ναυάγιο στην περιοχή Ποσειδώνιο σήμερα το μεσημέρι, ανασύρθηκαν νεκρά δυο βρέφη και ένας άνδρας.

Την ίδια ώρα, από άλλα δυο σημερινά ναυάγια στη Σάμο, και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι και στον Άγιο Κωνσταντίνο αγνοούνται συνολικά έξι άτομα.

Σημειώνεται τέλος ότι ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων σήμερα και μέχρι τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή, από το Λιμενικό Σώμα και τις δυνάμεις της Frontex, ξεπερνά τους 400 ανθρώπους.Σχόλια