Τέσσερις νεκροί σε φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο

Τέσσερις νεκροί σε φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών που ξέσπασε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε μια φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με κατοίκους της συνοικίας, επρόκειτο για την πολλοστή σύγκρουση ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, με τις ανησυχίες να εντείνονται καθώς απομένει περίπου ένας χρόνος ως την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη.

Όπως ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα τρία από τα θύματα βρέθηκαν νεκροί στη φαβέλα Κορόα, περίπου ένα χιλιόμετρο από έναν ιδιαίτερα δημοφιλή δρόμο στην μποέμικη συνοικία Σάντα Τερέζα, στο κέντρο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Ο τέταρτος, που ζούσε ακόμη όταν έφθασε στο σημείο ασθενοφόρο, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Μια αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε μια 22χρονη γυναίκα, έγκυο πέντε μηνών, η οποία βρισκόταν σε γειτονική φαβέλα. Η νεαρή, η οποία τραυματίστηκε στον πνεύμονα, νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1. Τρεις έφηβοι που έπαιζαν ποδόσφαιρο στον δρόμο επίσης τραυματίστηκαν, πάντως η ζωή τους δεν απειλείται. Ένας 44χρονος άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε επίσης από σφαίρα υποβλήθηκε σε εγχείριση.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατασχέθηκαν μια χειροβομβίδα και δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ στην περιοχή στάλθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις. Τους τελευταίους μήνες τα βίαια επεισόδια αυτού του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, παρότι από το 2008 η κυβέρνηση έχει αναπτύξει 38 ειδικές μονάδες της αστυνομίας αρμόδιες για την “ειρήνευση” της περιοχής, τις λεγόμενες UPP, στις 174 από τις φτωχοσυνοικίες.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει πρόσφατα ότι θα αυξήσουν περαιτέρω τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πόλη, ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.Σχόλια