Τέσσερις στους δέκα άνδρες στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν

Τέσσερις στους δέκα άνδρες στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της έρευνας της YouGov, σύμφωνα με την οποία τέσσερις στους δέκα άνδρες στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σκεφτεί κάποια στιγμή στη ζωή τους να θέσουν τέρμα στη ζωή τους.

Μάλιστα, και όπως προκύπτει από την νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί ηλικίας 18 έως 45 ετών, από το 42% των ανδρών που παραδέχθηκαν ότι είχαν αναλογιστεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, οι μισοί δήλωσαν ότι όταν τους συνέβη δεν μοιράστηκαν το πρόβλημά τους με κάποιο κοντινό τους πρόσωπο.

«Η αυτοκτονία είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου για τους άνδρες κάτω των 45», σχολιάζει η Τζέιν Πάουλ, διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Calm που διοργανώνει καμπάνιες κατά της αυτοχειρίας.

«Δεν πρόκειται για αποκλειστικά για ζήτημα ψυχικής υγείας. Όπως υποδεικνύουν οι αριθμοί, αρκετοί συμπολίτες μας σκέφτονται να αυτοκτονήσουν όταν αλλάζουν οι συνθήκες της ζωής τους», προσθέτει η Πάουλ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το γραφείο Εθνικών Στατιστικών της χώρας, το 2013 αυτοκτόνησαν επί βρετανικού εδάφους 6.233 άτομα εκ των οποίων οι 4.623 ήταν άνδρες.Σχόλια