Τέξας: Στη δημοσιότητα το βίντεο με τον απεγκλωβισμό 28 μεταναστών από φορτηγό

Τέξας: Στη δημοσιότητα το βίντεο με τον απεγκλωβισμό 28 μεταναστών από φορτηγό

Σε κακή σωματική και ψυχολογική κατάσταση εντόπισαν οι αρχές του Τέξας 28 μετανάστες, κλεισμένους σε ένα φορτηγό. Το περιστατικό συνέβη στις 18 Σεπτεμβρίου, ωστόσο το βίντεο από την επιχείρηση των αρχών δόθηκε μόλις σήμερα στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο που κατέγραψε αστυνομικός παρακολουθούμε τη στιγμή που οι αστυνομικοί ανοίγουν την πόρτα του φορτηγού, και αντικρύζουν τους 28 μετανάστες να βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Σύμφωνα με τις αρχές, ανάμεσα στα 28 άτομα βρίσκονταν και 4 ανήλικοι, ενώ όπως έγινε γνωστό οι μετανάστες προέρχονταν από τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και το Μεξικό.

«Έβλεπα χέρια να βγαίνουν από το φορτηγό», περιέγραψε ο Aaron Ramirez που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο. Οι μετανάστες «ίδρωναν, ήταν αφυδατωμένοι, ήταν τρομακτικό… Ήταν τρομαγμένοι, πίστευαν πως θα πεθάνουν», πρόσθεσε.

«Ήταν πολύ θλιβερό. Ο μικρότερος ανάμεσά τους ήταν έναν 13χρονο αγόρι. Μόλις πήδηξε από το φορτηγό είπε: ‘’ευχαριστώ, ευχαριστώ τόσο πολύ, ευχαριστούμε που μας σώσατε’’», είπε ο ίδιος.

Ο 33χρονος οδηγός συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για διακίνηση ανθρώπων. Εάν καταδικαστεί, θα του επιβληθεί πρόστιμο έως 250.000 δολάρια.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια