Θ. Δρίτσας για τα δημοσιεύματα αναφορικά με το δυστύχημα στην Αίγινα :Τακτική σπέκουλας και άθλια

Θ. Δρίτσας για τα δημοσιεύματα αναφορικά με το δυστύχημα στην Αίγινα :Τακτική σπέκουλας και άθλια

Για τακτική πολιτικής σπέκουλας που ακολούθησαν κάποιοι και για άθλια δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον ίδιο και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης στο δυστύχημα της Αίγινας, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Παράλληλα, επισήμανε, ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις από πλευράς του Λιμενικού Σώματος, το οποίο, όπως είπε, «κινητοποιήθηκε άμεσα, μόλις έγινε γνωστή η σύγκρουση των δύο σκαφών και επομένως δεν υπάρχει υπαίτια καθυστέρηση».

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να καλύψουμε την υπόθεση», τόνισε ο κ. Δρίτσας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και πρόσθεσε, ότι «πρέπει να αφήσουμε την προανακριτκή διαδικασία να δώσει όλες τις απαντήσεις». Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, το δυστύχημα έγινε στις 12:45 μ.μ. και στις 13:30 μ.μ., υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του Λιμενικού εκεί, που κινητοποιήθηκε άμεσα όταν δέχτηκε τη γενική είδηση για τη σύγκρουση των δύο σκαφών.

Ακόμα ο κ. Δρίτσας τόνισε, ότι μόλις ενημερώθηκε για το δυστύχημα από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος βρέθηκε αμέσως στην Αίγινα και ασχολήθηκε με θέματα ευθύνης του, ενώ διέψευσε, ότι ο ίδιος σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε έμπειρο, ικανό και γνώστη τον οδηγό του ταχύπλοου.Σχόλια