Θ. Πάγκαλος: Ο Μητσοτάκης είναι ένας «Σημίτης» για τη ΝΔ

Θ. Πάγκαλος: Ο Μητσοτάκης είναι ένας «Σημίτης» για τη ΝΔ

Για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, μίλησε σε συνέντευξή του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «αν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, θα αναδειχθεί σε μία από τις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής».

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM», «Δεν ξέρω κατά πόσον ο κ. Μητσοτάκης θα είναι συνεπής στις αρχές του. Γιατί εδώ, έχει πάρει δεσμεύσεις, έχει υιοθετήσει θέσεις και θα ‘λεγα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας Σημίτης σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, όπως το ζήσαμε την εποχή που διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει σαφώς μετανανεωτικές και μεταρρυθμιστικές θέσεις, στις οποίες επιμένει και μένει να δούμε αν θα τις υλοποιήσει. Αν τις υλοποιήσει, η άλλη παράταξη που έχει όλο τον λαϊκισμό μέσα της παλαιάς δεξιάς και τον καραμανλισμό, δεν ξέρω αν θα τον ακολουθήσει ή θα τον στηρίξει μέχρι το τέλος. Θα το δούμε. Αν γίνουν τα πράγματα έτσι που σας τα περιγράφω, είναι θετικό βήμα, αλλά δεν ξέρω αν θα γίνουν έτσι».

Και συμπλήρωσε ο κ. Πάγκαλος:

«Και στα συγχαρητήρια μου, τα οποία έστειλα και προς τον κ. Μεϊμαράκη, για πολιτικούς λόγους για την συμπεριφορά του και την στάση του… όχι για την εκλογή του – προφανώς, μετά το αποτέλεσμα. Ότι ήταν ευπρεπής και ότι κάνανε μία ανοιχτή διαδικασία, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για την ελληνική πολιτική ζωή. Η ελληνική πολιτική ζωή αφορά όλους τους Έλληνες. Δεν μπορεί κανείς να ικανοποιήσει όλο τον κόσμο. Βεβαίως (έστειλα και στον κ. Μητσοτάκη συγχαρητήρια), όπου του λέω ότι μένει να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην προεκλογική του εκστρατεία. Αν αυτό συμβεί, είναι προφανές ότι και η χώρα θα αλλάξει μορφή και η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης θα αναδειχθεί σε μία από τις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής. Γιατί αν αυτά τα πράγματα που λέει ότι θα κάνει τα κάνει, τότε όλα αυτά που συζητάμε ως εκσυγχρονιστικά προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας θα έχουν λυθεί».

Σχόλια