Θ. Θεοχαρόπουλος: «Δεν είναι δυνατόν η επίλυση του ασφαλιστικού να γίνει με πασαλείμματα»

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Δεν είναι δυνατόν η επίλυση του ασφαλιστικού να γίνει με πασαλείμματα»

«Δεν είναι δυνατόν η επίλυση του ασφαλιστικού να γίνει με πασαλείμματα. Χρειάζεται τώρα μία διαρθρωτική μεταρρύθμιση του συστήματος, πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Οι δικές μας προτάσεις, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά εμπεριέχουν βαθιές αλλαγές, έχουν ως στόχο την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού με ταυτόχρονη διατήρηση της απαραίτητης κοινωνικής συνοχής. Τις προτάσεις αυτές της Δημοκρατικής Αριστεράς τις έδωσα στον Υπουργό με στόχο να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά στον διάλογο» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση των εισφορών και η μείωση συντάξεων δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα το επιδεινώνει, με περαιτέρω φτωχοποίηση, ύφεση και αύξηση της ανεργίας. Πόσω μάλλον που η πρόταση που μας παραδόθηκε προβλέπει και μείωση των κύριων συντάξεων για όσους θα βγουν στη σύνταξη το επόμενο χρονικό διάστημα» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, το ασφαλιστικό δεν θα επιλυθεί χωρίς την επίλυση της ανεργίας και δυστυχώς η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το θέμα αυτό εδώ και 11 μήνες.Σχόλια