Θα δώσετε και σε αυτόν τον αστυνομικό «συγχαρητήρια» κύριε Πανούση;

Θα δώσετε και σε αυτόν τον αστυνομικό «συγχαρητήρια» κύριε Πανούση;

Του Παύλου Κιρκασίδη

Σε μια εκτός κάθε νομιμότητας αλλά και… λογικής αυθαιρεσία προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος δημοσιογράφου του ereportaz, απαγορεύοντάς του χωρίς, κανένα απολύτως λόγο, την είσοδο σε μια εκδήλωση η οποία, δεν ήταν μόνο προσβάσιμη στον Τύπο αλλά και με απολύτως ελεύθερη την είσοδο σε οποιονδήποτε πολίτη!

Το κυριολεκτικά απίστευτο συμβάν συνέβη όταν ο ρεπόρτερ μας Πάνος Βρυώνης έφτασε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά την παρουσίαση βιβλίου που αφορούσε την «Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης» όταν, και ενώ είχε ήδη εισέλθει μέσα στον χώρο, ένιωσε ένα χέρι να τον τραβά «μουλωχτά» προς τα πίσω και να του δείχνει τον δρόμο για την έξοδο.

Μη μπορώντας ο δημοσιογράφος μας να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει και όπως ήταν επόμενο, δήλωσε στον αστυνομικό την ιδιότητά του και τον σκοπό για τον οποίο πήγαινε στην εκδήλωση.

Προφανώς, ο συγκεκριμένος αξιωματικός, μη έχοντας τα μεταπτυχιακά του συναδέλφου του που ενεπλάκη στο επεισόδιο με την Πρόεδρο της Βουλής, δεν κατάλαβε ακριβώς το τι σημαίνει «ελεύθερη είσοδος» σε μια εκδήλωση και μάλιστα… βιβλιοπαρουσίαση, και με ύφος επαρχιακού ενωμοτάρχη της Βασιλικής Χωροφυλακής, του είπε «εδώ είναι μόνο για δικηγόρους-δικηγόρος είσαι εσύ;»

Στην επιμονή του συντάκτη μας το θέμα πήρε έκταση και σε λίγο περισσότεροι αστυνομικοί προσπάθησαν «με τον τρόπο τους» να τον πείσουν πως δεν του επιτρέπουν την είσοδο, χωρίς φυσικά κανένα απολύτως λόγο, παρά μόνο γιατί «έτσι γουστάρουν».

Φυσικά, και κατά τη γνωστή πρακτική, ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του όταν ο δημοσιογράφος του τα ζήτησε, προκειμένου να ζητήσει την δίωξή του αρμοδίως για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση του δημοσιογραφικού του έργου.

Το ereportaz καταγγέλλει την απίστευτη και άνευ προηγουμένου αστυνομική αυθαιρεσία και μάλιστα σε μια… παρουσίαση βιβλίου και ευελπιστεί πως στον αγνώστων στοιχείων αξιωματικό που ενήργησε κατ’ αυτόν τον εκτός κάθε νομιμότητος αλλά και λογικής τρόπο, θα ασκηθεί διοικητικός έλεγχος και θα εφαρμοστούν τα δέοντα. Εκτός και αν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κρίνει πως και αυτός ο αξιωματικός είναι άξιος συγχαρητηρίων…

 

Σχόλια