Θάνου: Αρμοδιότητά μου η διεξαγωγή των εκλογών, με αδιάβλητο τρόπο

Θάνου: Αρμοδιότητά μου η διεξαγωγή των εκλογών, με αδιάβλητο τρόπο

«Ιδιαίτερα ευτυχής» που υποδέχθηκε την πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργό της χώρας δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ένα θετικό βήμα».

«Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με εξαιρετικό τρόπο στα καθήκοντά σας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα», επεσήμανε ο ίδιος απευθυνόμενος προς την κ. Θάνου, κατά την τελετή παράδοσης/παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Η παρουσία σας αποτελεί εγγύηση της ομαλής εκλογικής αναμέτρησης και της διεκπεραίωσης κρίσιμων γεγονότων», είπε ακόμη ο τέως πρωθυπ0ουργός, ενώ πρόσθεσε ότι θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν για να κυλήσει με τρόπο πολιτισμένο η προεκλογική περίοδος, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου» πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μάχη» ώστε η οικονομία να σταθεί στα πόδια της, ενώ έκανε ειδική μνεία στη διαρκή διαπραγματευτική προσπάθεια, δίνοντας έμφαση στο ζήτημα του χρέους.

Από την πλευρά της η κ. Θάνου επεσήμανε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, ενώ υπογράμμισε ότι αρμοδιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των εκλογών, με αδιάβλητο τρόπο.

«Μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κλήθηκα να αναλάβω ένα μεγάλο βάρος» πρόσθεσε η κ. Θάνου.

Παράλληλα, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι άμεσα, θα έχει επαφές με όλους του πολιτικούς αρχηγούς, ώστε η νέα κυβέρνηση να είναι – όσο το δυνατόν – ευρύτερης αποδοχής.

Τέλος, η κ. Θάνου επεσήμανε ότι «Η ελλιπής πολιτική εμπειρία μου πιστεύω πως θα αναπληρωθεί από την ωριμότητα και την εμπειρία που θέλω να πιστεύω πως διαθέτω από την άσκηση των καθηκόντων μου τόσα χρόνια στο χώρο της δικαιοσύνης. Θα καταβάλουμε τις μέγιστες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας».Σχόλια