Θεοχαρόπουλος: Ο πρωθυπουργός θα πάει σε πρόωρες εκλογές το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Θεοχαρόπουλος: Ο πρωθυπουργός θα πάει σε πρόωρες εκλογές το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Οι πρόωρες εκλογές -το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο- θα είναι επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Βραδυνή της Κυριακής.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για επαναλαμβανόμενα λάθη, κάνοντας λόγο για «λαθεμένη επιλογή προσώπων σε κρίσιμες θέσεις, πολιτική διαπραγμάτευση, φοροκεντρικά μέτρα και ακριβώς τα ίδια αδιέξοδα».

Ακόμη, ανέφερε ότι «συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, δεν μας αφορά», ενώ για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση, αν στις επερχόμενες εκλογές η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι «αν ψάχνει κάποιος για μόνιμους και επαγγελματίες κυβερνητικούς εταίρους ας ψάξει αλλού».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, σημείωσε πως «αυτό που επιδιώκουμε είναι ένας αυτόνομος ισχυρός πόλος της σοσιαλδημοκρατίας και σε αυτό το πλαίσιο το συνέδριο και η εκλογή αρχηγού από τη βάση θα δώσουν πνοή στον χώρο», ενώ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι απαιτείται συνέδριο την άνοιξη του 2017 για την συγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού φορέα.Σχόλια