Θεοδωράκης: Αδύνατον να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή

Θεοδωράκης: Αδύνατον να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή

Υπέρ της διενέργειας των πρόωρων εκλογών το ταχύτερο δυνατό, με δεδομένες τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σημειώνοντας παράλληλα πως Το Ποτάμι δεν πιστεύει ότι είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

«Μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως με τον κ. Μεϊμαράκη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση που θα έρθει να βοηθήσουμε να βελτιώσει τη κατάσταση».

Ακόμη, διευκρίνισε ότι οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή οι διερευνητικές εντολές και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Στο μεσοδιάστημα, προσέθεσε, η παρούσα Βουλή θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να δοθούν κάποιες λύσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα και να αντιμετωπισθεί το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση συνεργασίας και όπως σημείωσε, με την ψήφο του λαού τα κόμματα πρέπει να βρουν τη «σωστή κυβέρνηση» για την χώρα, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να υπάρχει ένα πνεύμα συνεννόησης. «Να βρούμε τη σωστή κυβέρνηση της χώρας, τα προβλήματα δεν μπορεί να τα λύσει ούτε 30% ούτε το 35% αλλά μεγάλες συμμαχίες του 50%», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως το Ποτάμι είναι ανοιχτό σε συνεργασίες, ενώ την ίδια ώρα τόνισε πως η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές πρέπει να κάνει προσπάθεια να βελτιώσει τα πράγματα στην Ελλάδα και να μην τα αφήσει να κατρακυλήσουν κι άλλο.

Σχόλια