Θεοδωράκης: Αν η κυβέρνηση έχει τη διάθεση, μπορεί να βρεθεί λύση στο ασφαλιστικό

Θεοδωράκης: Αν η κυβέρνηση έχει τη διάθεση, μπορεί να βρεθεί λύση στο ασφαλιστικό

«Εάν υπάρξει, μια ελάχιστη διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, για σοβαρή συζήτηση, χωρίς αυτά τα υπερβολικά νούμερα που θέτει ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να βρεθεί λύση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά από συνάντηση με προέδρους επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό, και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να μιλά ανοιχτά.

«Είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσιών υπαλλήλων και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν βάλουμε εναντίον των επιστημόνων μας, των δικηγόρων, των γιατρών, των οικονομολόγων, των τεχνικών», είπε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

«Έχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι, είτε δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, είτε τα έχουν βρει όλα έτοιμα. Άρα, χρειάζεται λίγο σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει, έχουν δουλέψει και έχουν δημιουργήσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, δήλωσε ότι «μια ελληνική κοινωνία χωρίς καθόλου επιστήμονες δεν μπορεί να προχωρήσει και να ζήσει», ενώ ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επεσήμανε ότι «οι υπερβολικές εισφορές στέλνουν και τους αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία, στη μετανάστευση, στην έξοδο από το επάγγελμα».Σχόλια