Θεοδωράκης: Δε θα πάρουμε βιαστικές αποφάσεις – Θέλουμε να δούμε τις πραγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Δε θα πάρουμε βιαστικές αποφάσεις – Θέλουμε να δούμε τις πραγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Με το γνωστό σακίδιο στον ώμο, έφτασε στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Κουμουνδούρου ο Σταύρος Θεοδωράκης, για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο νέος πρωθυπουργός ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη πώς του φαίνονται οι πρώτες ημέρες του κοινοβουλευτικού βίου, συμπληρώνοντας ότι «δεν άλλαξε κάτι», για να λάβει απάντηση από τον κ. Θεοδωράκη πως «ακόμα όχι».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Σταύρος Θεδωράκης δήλωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι το κόμμα του είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ωστόσο δε θα ληφθούν βιαστικές αποφάσεις, καθώς το Ποτάμι θα μελετήσει πρώτα «τις πραγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ», σε ό,τι αφορά στο πώς θα διαπραγματευτεί η νέα κυβέρνηση με την Ευρώπη και τους δανειστές.

«Η Ελλάδα πρέπει να πάει ενωμένη έξω και με σχέδιο που να διευκολύνει το μέλλον της χώρας, αλλά χωρίς να συγκρούεται με την παραμονή στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας. Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό να εστιάσουμε στα σημεία συμφωνίας και να τα διευρύνουμε. Θα δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε τον προβληματισμό του από το ότι «ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις», γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για το «τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη Καμμένου-Τσίπρα».


Σχόλια